Άδωνις: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ένας εξαιρετικός πρωθυπουργός


 
Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του χθες, Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, σε εκδήλωση της ΔΗΜ.Τ.Ο. Κηφισιάς, στο Politia Tennis Club, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο τέως Πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., κ. Κωστής Χατζηδάκης, οι βουλευτές, κ.κ. Γιάννης Βρούτσης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Γιάννης Τραγάκης, Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Στύλιος, Κώστας Βλάσης, Μάκης Βορίδης, Έλενα Ράπτη, Ιάσων Φωτήλας, Γιώργος Κατσιαντώνης, Δημήτρης Σταμάτης, Νικήτας Κακλαμάνης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Χαράλαμπος Αθανασίου και Θανάσης Καββαδάς, οι πρώην Υπουργοί της Ν.Δ., κ.κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος και Κώστας Κουκοδήμος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής της Ν.Δ., κ. Γιώργος Πατούλης, πολιτευτές, κομματικά στελέχη και πλήθος κόσμου.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:
«Έχω δεχθεί απίστευτη λάσπη από αυτούς που κυβερνούν, τα τελευταία 4 χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ, 4 “μαύρα” χρόνια για την Ελλάδα. Με έχουν κατηγορήσει σχεδόν για τις 10 πληγές του Φαραώ. Όλη αυτή η λάσπη, όλες αυτές οι ύβρεις, όλος αυτός ο πόλεμος δεν με πτοούν. Ήμουν ένα χρόνο Υπουργός Υγείας και έκαναν δύο χρόνια Εξεταστική Επιτροπή στη Βουλή για να με ελέγξουν. Η Εξεταστική έκανε διπλάσιο χρόνο απ’ όσο ήμουν εγώ Υπουργός Υγείας.
Δεν έχει υπάρξει ποτέ στην Ελλάδα χειρότερη Κυβέρνηση από αυτήν. Δεν έχουν καμία αίσθηση αξιοπρέπειας, εντιμότητας και καθαρού πολιτικού αγώνα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η μηχανορραφία, η συνομωσία και το ψέμα. Κορόιδεψαν τους Έλληνες, δίχασαν τον ελληνικό λαό και έδωσαν τη Μακεδονία.
Στις προηγούμενες εκλογές, ο τέως Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς είχε πει μία προφητική φράση. Είχε πει ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να μας συμβεί”. Δυστυχώς κ. Πρόεδρε, ο ελληνικός λαός δεν σε άκουσε και το ατύχημα αυτό συνέβη. Τώρα όπου πάμε μας πλησιάζουν όλοι με μία αγωνία και μας ρωτούν, “πότε θα φύγουν;”. Όλη η Ελλάδα από την Αλεξανδρούπολη μέχρι το Ηράκλειο της Κρήτης και από τα Χανιά μέχρι τα Γιάννενα, λέει ένα τεράστιο “φύγετε”. Όλοι οι Έλληνες θέλουν να τους δουν να φεύγουν.
Δυστυχώς, θα φύγουν δύσκολα. Θα κάτσουν μέχρι και την τελευταία ημέρα γιατί ξέρουν ότι δεν πρόκειται να ξανάρθουν ποτέ και να ξαναζήσουν αυτά τα μεγαλεία που ζουν τώρα. Ο κακός, ο μνημονιακός Σαμαράς είχε δώσει εντολή και δεν επιτρεπόταν να σερβίρουν παρά μόνο καφέ στο Πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Ήρθαν οι “καλοί” αριστεροί, οι άνθρωποι του λαού και έβαλαν στο μενού μέχρι και αστακομακαρονάδα. Γιατί αν δεν έχεις φάει μία αστακομακαρονάδα στο αεροσκάφος πριν δεις το φέρετρο του Κάστρο, πως θα πουλήσεις επανάσταση;
Ο Αλέξης Τσίπρας δήθεν στεναχωρήθηκε που του είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάμουτρα αυτό που ξέρει όλη η Ελλάδα. Ότι έδωσε τη Μακεδονία για να πάρει τις συντάξεις. Ασφαλώς και έγινε συναλλαγή και όποιος δεν το βλέπει, είναι τυφλός. Προσπάθησαν να περάσουν τη συμφωνία από 6 διαδοχικά Πρωθυπουργούς της Ελλάδας. Κανείς δεν υπέκυψε στις πιέσεις. Και έρχεται ξαφνικά ο κ. Τσίπρας και ψηφίζει τη συμφωνία. Εμάς η σύνθετη ονομασία με τον όρο Μακεδονία μας πονάει. Εκείνοι δεν αισθάνονται ότι έκαναν και καμία μεγάλη ατιμία. Μακεδονία έλεγαν πάντα τα Σκόπια.
Όσοι δε ποντάρουν ότι θα σωθεί η Μακεδονία χάρη στον κ. Πάνο Καμμένο, κάνουν μεγάλο λάθος. Ο κ. Καμμένος μπροστά στην καρέκλα του Υπουργού Αμύνης δεν έχει απολύτως κανένα φραγμό. Μην έχετε καμία αμφιβολία, μεταξύ Μακεδονίας και καρέκλας ο Πάνος Καμμένος αγαπάει την καρέκλα.
Όσον αφορά σε όλη αυτή τη λάσπη που δεχθήκαμε με την δήθεν υπόθεση της Novartis, δεν έχω αισθανθεί μεγαλύτερη οργή στη ζωή μου από ό,τι με αυτήν τη σκευωρία που έστησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, από όλη αυτή την ιστορία ακούστε τι έχει συμβεί. Μας έχουν ψάξει όσο δεν έχουν ψάξει Έλληνα πολιτικό τα τελευταία 30 χρόνια. Και τι βρήκαν; Τίποτα. Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ότι με τη βούλα του ΣΥΡΙΖΑ είμαστε οι πιο καθαροί πολιτικοί του πλανήτη. Μας κυνήγησαν επί ένα χρόνο με όποιο ελεγκτικό μηχανισμό μπορούσαν και δεν μπόρεσαν να μας βρουν τίποτα.
Γίνεται μεγάλη συζήτηση ως προς την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Τι λένε οι του ΣΥΡΙΖΑ; Ότι πρόκειται για ένα άθλιο κατάπτυστο άρθρο. Όμως, έως σήμερα, όσες δικογραφίες έχουν έρθει εναντίον των υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, πάνε και ζητάνε από την επιτροπή δεοντολογίας να μην αρθεί η ασυλία τους επικαλούμενοι το άρθρο 86. Σκοπεύω να αποδείξω στην επόμενη κοινοβουλευτική περίοδο ότι το άρθρο 86 λειτουργεί μια χαρά και μια χαρά θα κλείσει φυλακή υπουργούς και όποιον άλλο χρειαστεί που έχει πάρει λεφτά. Αν νομίζουν ότι θα τη γλιτώσουν κάνουν πολύ μεγάλο λάθος. Οι εποχές της αθωότητας και της ευγένειας τελείωσαν.
Εξαιτίας του ΣΥΡΙΖΑ, η χώρα μας δεν μπορεί να ορθοποδήσει και να πάει μπροστά. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Το 2008, η Ελλάδα και η Κύπρος βρέθηκαν στο ίδιο σταυροδρόμι. Και οι δύο χώρες συζητούσαν να αλλάξουν τη νομοθεσία τους για να επιτρέψουν την ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων. Τότε, παρά τη μεγάλη προσπάθεια του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος πέρασε στο Σύνταγμα την αναθεώρηση του άρθρου 16 για να μπορούν να ιδρυθούν τα μη κρατικά Πανεπιστήμια και παρά την αρχική θετική διάθεση του ΠΑΣΟΚ, στο τέλος το ΠΑΣΟΚ για εσωκομματικούς λόγους έκανε πίσω. Η Ελλάδα δεν προχώρησε στην ίδρυση ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενώ η Κύπρος προχώρησε. Δέκα χρόνια μετά, βλέπουμε ποια χώρα έπραξε το σωστό.
Στην Ελλάδα, τα Πανεπιστήμιά μας έχουν την εικόνα που όλοι ξέρετε. Διαρκείς καταλήψεις, λαθρέμποροι που διακινούν προϊόντα, έμποροι ναρκωτικών, καθηγητές και φοιτητές που λένε “φοβόμαστε να πάμε να κάνουμε μάθημα”.
Δέκα χρόνια μετά, έχουμε τη συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση στη Βουλή και τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Μπλοκάρει και πάλι την αναθεώρηση του άρθρου 16 γιατί οι ιδεοληψίες τους δεν τους επιτρέπουν να δουν την πραγματικότητα.
Για όλους αυτούς τους λόγους πρέπει να δώσουμε ένα γερό πολιτικό αγώνα, όποτε και αν γίνουν οι εθνικές εκλογές. Ούτως ή άλλως στις 26 Μαΐου έχουμε ευρωεκλογές, άρα ό,τι και να κάνει ο κ. Τσίπρας, ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαιρία να του δείξει τα αληθινά του αισθήματα.
Πρέπει να μην αφήσουμε να χαθεί ούτε μισή ψήφος. Πρέπει να δώσουμε τον αγώνα για να πάρουμε μία νίκη που δεν θα έχει ιστορικό προηγούμενο.
Πρέπει να δώσουμε στον Κυριάκο Μητσοτάκη την ευκαιρία να γίνει Πρωθυπουργός με κραταιά πολιτική ισχύ, τέτοια που δεν θα επιτρέψει κανένα μετεκλογικό παιχνίδι στον Αλέξη Τσίπρα και στην παρέα του.
Πρέπει να δώσουμε την ευκαιρία στην παράταξή μας και στον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, να κυβερνήσει με σταθερότητα για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις, να βγει η χώρα στις αγορές, να αποκατασταθεί το αίσθημα του δικαίου, να δυναμώσει η Πατρίδα μας.
Πιστεύω ακράδαντα ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνει ένας εξαιρετικός Πρωθυπουργός για τη χώρα μας. Είναι έτοιμος να δώσει τη μεγάλη μάχη και να την κερδίσει».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...