Άδωνις: Να μην διανοηθεί κανείς να παίξει με το Σύνταγμα της χώρας


 
Ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ., βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Παρασκευή 2 Νοεμβρίου, στην τηλεοπτική εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αταίριαστοι» και στους δημοσιογράφους, κ. Χρήστο Κούτρα και κ. Γιάννη Ντσούνο, σχολίασε τις πληροφορίες περί σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής για πέντε πρώην Υπουργούς Υγείας, λέγοντας:

  • «Δεν πρόκειται να γίνει καμία Προανακριτική για την Υγεία γιατί δεν βρέθηκε τίποτα και για κανέναν. Θα βρίσουν, θα συκοφαντήσουν, θα πουν ότι στέλνουν την υπόθεση στον Εισαγγελέα, αλλά στο τέλος Προανακριτική δεν θα γίνει. Είναι το μεγαλύτερο φιάσκο του ΣΥΡΙΖΑ».
  • «Αν κάποιος πιάστηκε με λεφτά από τη Novartis, πήρε καθεστώς προστασίας, άρχισε να μιλάει και έχει συμφωνήσει ότι θα κατηγορήσει τα πρόσωπα που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην του ασκήσουν δίωξη, τότε έχει παραβιαστεί η νομοθεσία. Αν έχει πάρει καθεστώς προστασίας ενώ είναι εμπλεκόμενος, τότε όλες του οι καταγγελίες είναι ως μη γενόμενες».
  • «Ο μάρτυρας δημοσίου συμφέροντος έχει προστασία. Αν του είπαν “πες αυτά για τον κ. Σαμαρά, τον κ. Στουρνάρα, τον κ. Γεωργιάδη και θα γλιτώσεις τη φυλακή”, φυσικά και θα πει αυτά που του είπαν. Εκείνος δηλαδή μπορεί να λέει ό,τι θέλει και εμείς να είμαστε απροστάτευτοι και να δεχόμαστε τη σπίλωση. Η δική μου προστασία έναντι ενός συκοφάντη ποια είναι;».
  • «Έχω έμφυτη εμπιστοσύνη στις δικαστικές αρχές. Δεν πιστεύω ότι εισαγγελείς και δικαστές γίνονται όργανα του κ. Τσίπρα, του κ. Τζανακόπουλου ή οποιουδήποτε άλλου».
  • «Αν έχουν βρει χρήματα σε πολιτικό που δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει και που συνδέονται με τη Novartis, τότε ασφαλώς η κ. Τουλουπάκη πρέπει να ασκήσει δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Εάν δεν έχουν βρει χρήματα σε πολιτικούς, τότε η κ. Τουλουπάκη υποχρεούται να βάλει την υπόθεση στο αρχείο».
  • «Αν με καλέσουν ως ύποπτο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος γιατί μου βρήκαν χρήματα, να πάω στον Κορυδαλλό κατευθείαν. Είμαι άφραγκος και αυτή η περίπτωση δεν υπάρχει».
  • «Μη διανοηθεί κανείς να παίξει με το σύνταγμα της χώρας, να παραβιάσει τις αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων και να χρησιμοποιήσει εισαγγελικές αρχές για να κάνει πολιτικά παιχνίδια. Τότε αυτό είναι κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος».

Best Of

Κωστής Χατζηδάκης: Η Αντιπολίτευση δεν νοιάζεται για τα θύματα, αλλά για τις δημοσκοπήσεις

«Ο αντιπολιτευτικός οίστρος οδηγεί σε μία απεγνωσμένη και έξαλλη...

Προλαβαίνει ο Μητσοτάκης να… κλωνοποιήσει τον Βορίδη;

Ο πρόλογος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας της συζήτησης της πρότασης...

Προκόπης Παυλόπουλος: Να διαδραματίσει η Ευρώπη τον ρόλο που της αναλογεί

Στην ομιλία του με τίτλο «Πρόσφατες εξελίξεις της Μεταναστευτικής...

Κωστής Χατζηδάκης: Το μεταρρυθμιστικό έργο μας συνεχίζεται

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και...

Newsletter



spot_img

Δείτε επίσης...

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα....

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο...

Μανώλης Κοττάκης: Οι διπλές εκλογές τον Ιούνιο ίσως είναι η λύση

Γράφει ο Μανώλης Κοττάκης Πηγή: newsbreak.gr Η κυβέρνηση έσπευσε να ανακοινώσει ότι δέχεται...

Δημήτρης Καμπουράκης: Εδώ βασιλεύει η έξυπνη ατάκα

Γράφει ο Δημήτρης Καμπουράκης Πηγή: liberal.gr Εγώ θα επιμείνω να μην...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

“Σκοπός της τραγωδίας είναι η κάθαρση”…

Ο τέως Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, βρίσκεται εκ των πραγμάτων στο κέντρο της εθνικής τραγωδίας των Τεμπών. Ως το κεντρικό πρόσωπο του δράματος, και...

Το “κόκκινο τείχος”. Στο 5% (ξανά) το προβάδισμα Τραμπ έναντι του Μπάιντεν

Οι δημοσκοπήσεις, στις ΗΠΑ πάντα, λένε την αλήθεια. Πάντα. Αρκεί να διατηρεί κανείς την ψυχραιμία, την υπομονή και την οξυδέρκεια να τις διαβάζει και...

Μαρία Δεναξά: Στη Γαλλία αναζητούν… ανέργους για το πολεμικό μέτωπο

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό της στο Twitter, η Μαρία Δεναξά σχολίασε με νόημα την... αγγελία εξεύρευσης στρατιωτών, από το καθεστώς Μακρόν...