Άδωνις: Η χώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ πολιτική σταθερότητα

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη 
στο 12ο Συνέδριο του Κόμματος

Κύριε Πρόεδρε, είμαι από το πρωί εδώ και μου δίνετε τώρα το μικρόφωνο. Δε θα το αφήσω εύκολα. Αστειεύομαι.

    Αισθάνομαι εξαιρετικό προνόμιο που μπορώ σήμερα να απευθύνομαι στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας και να μιλάω ενώπιον του Πρωθυπουργού που κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ. Και εμείς ξέρουμε με πόσο μεγάλο κόστος, Πρόεδρε. Που κράτησε την παράταξή μας όρθια, όταν οι θύελλες του λαϊκισμού σάρωναν τη χώρα. Γι’ αυτό η Νέα Δημοκρατία είναι σήμερα εδώ, ισχυρή. Και είμαι ενώπιον του ανθρώπου, του επόμενου Πρωθυπουργού της χώρας, του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον οποίον είμαι απολύτως βέβαιος ότι θα γράψει ιστορία ως Πρωθυπουργός και θα κάνει την Ελλάδα μας όπως όλοι την ονειρευόμαστε και της αξίζει.

Γιατί η Ελλάδα, όπως είναι σήμερα, δεν μας αξίζει. Δεν αξίζει στον ελληνικό λαό. Δεν αξίζει η Ελλάδα που είδαμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη, όπου οι κλούβες των ΜΑΤ έκαναν προσαγωγές στους ανθρώπους για να μην διαμαρτυρηθούν για τη Μακεδονία. Όπου πριν από λίγο, διάβαζα, ότι έξω από το Παλαί Ντε Σπορ έδειραν έναν νέο 29 ετών, που είναι τώρα στο νοσοκομείο, μόνο και μόνο γιατί κρατούσε την ελληνική σημαία.

Και θέλω να σας πω, κυρίες και κύριοι, ότι αυτά τα χρόνια που μεσολάβησαν από τις εκλογές Σεπτεμβρίου του ’15, δεν έχουμε πετύχει και λίγα ως παράταξη. Θέλω να σας θυμίσω λίγο -γιατί στην Ελλάδα ξεχνάμε γρήγορα, που βρισκόμασταν, Πρόεδρε- ότι μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του ’15 πάρα πολλοί πίστευαν ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έμενε Πρωθυπουργός τουλάχιστον για 8 χρόνια. Φαινόταν παντελώς ανίκητος. Και εμείς ξεκινούσαμε την εσωκομματική μας διαδικασία, όπου οι αντίπαλοί μας πόνταραν στο ότι η Νέα Δημοκρατία θα διασπαστεί. Πού είμαστε σήμερα, τρία χρόνια μετά; Εκλέξαμε, με μία ανοιχτή, δημοκρατική διαδικασία, τον Κυριάκο Μητσοτάκη Πρόεδρο της Παρατάξεώς μας. Όχι μόνο η Παράταξη δε διεσπάσθη, αλλά είναι σήμερα περισσότερο ενωμένη παρά ποτέ.

Και στις δημοσκοπήσεις, εκεί που ο κύριος Τσίπρας φαινόταν ανίκητος, τον κερδίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε όλους τους δείκτες. Και η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 50 μονάδες στην παράσταση νίκης, Γιώργο Πατούλη-50 μονάδες μπροστά. Αν λέγαμε πριν από τρία χρόνια ότι θα είχε επιτευχθεί κάτι τέτοιο σε αυτά τα τρία χρόνια, κανείς κ. Πρόεδρε δε θα το πίστευε. Και όμως, το καταφέρατε.

Και το καταφέρατε γιατί εκτός των άλλων αποφύγατε δύο μεγάλες παγίδες του Τσίπρα. Η πρώτη, το δήθεν σκάνδαλο Novartis, το οποίο εφευρέθη από τα συρτάρια όλων αυτών των χαλκείων του Μεγάρου Μαξίμου, μόνο και μόνο για να διασπαστεί η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Και ευτυχώς, κανένας δεν τσίμπησε, ούτε στη δική μας παράταξη, ούτε στην ελληνική κοινωνία. Και κυρίως, διότι, κ. Πρόεδρε κρατήσατε όρθια την παράταξη μας και το εθνικό μας φρόνημα στο μεγάλο ζήτημα της Μακεδονίας. Εκεί που ο Τσίπρας νόμιζε ότι θα διαλύσει τη Νέα Δημοκρατία και τελικώς διέλυσε τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Και θα πάει και ο ίδιος από εκεί που ήρθε, στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.

Γιατί η Μακεδονία δεν πρόκειται να ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα. Όσες κλούβες ΜΑΤ και  να τον προστατεύουν. Ξέρετε, κύριε Τατσόπουλε, ο Αλέξης Τσίπρας, τον ξέρετε καλύτερα, είναι ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορεί και λέει ψέματα ταχύτερα από την σκιά του. Πριν από μια εβδομάδα στη Βουλή είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «κ. Μητσοτάκη, εμένα δεν με φυλάνε κλούβες ΜΑΤ ούτε στο σπίτι μου, ούτε στο γραφείο μου». Από τότε, όλος ο ρωμαϊκός στρατός να υπήρχε σε κλούβες ΜΑΤ, δεν θα έφτανε για να φυλάξουν τον Αλέξη Τσίπρα. Για τέτοιο ψεύτη μιλάμε!

Όμως, πράγματι, το Συνέδριό μας δεν έμεινε μόνο σε μια καταγγελία του Τσίπρα. Άλλωστε, αυτή είναι μια εύκολη δουλειά πια στην Ελλάδα. Το Συνέδριό μας είναι πετυχημένο, γιατί ασχολήθηκε με το μέλλον της χώρας. Και θέλω εδώ να κρατήσω δύο πράγματα μόνο από τα πολλά ωραία που ακούστηκαν. Κύριε Πρόεδρε,  θέλω να σας πω ότι η πρόταση για τα 2000 ευρώ σε κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα είναι η πιο σημαντική πρόταση που ακούστηκε σε αυτό το συνέδριο. Κυρίες και κύριοι σύνεδροι -και αυτή είναι η ουσιαστική και μεγάλη μας ιδεολογική διαφορά με την Αριστερά- εμείς πιστεύουμε στο Έθνος των Ελλήνων, θέλουμε το Έθνος των Ελλήνων που υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια να εξακολουθήσει να υπάρχει και στο μέλλον. Η Αριστερά νομίζει ότι το δημογραφικό πρόβλημα θα λυθεί από την αθρόα εισροή μεταναστών. Γι’ αυτό και δεν αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ λαθρομετανάστευσης και μετανάστευσης.  Διότι για αυτούς είναι καλοδεχούμενοι αφού ανεβάζουν απλώς τον αριθμό του πληθυσμού. Για εμάς όμως η Ελλάδα δεν είναι πληθυσμός, είναι Έθνος, είναι λαός με ιστορία και θα τον υπερασπιστούμε. Το δημογραφικό ζήτημα -και σας ομιλώ ως ιστορικός- είναι το υπ΄ αριθμόν ένα πρόβλημα αυτής της χώρας σήμερα. Εάν δεν ληφθούν έγκαιρα και γρήγορα μέτρα η Ελλάδα θα σβήσει και θα γράψει η ιστορία ότι έσβησε επί των ημερών μας και από τη δική μας αδράνεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχθές έδωσε το έναυσμα για να αντιστραφεί αυτή η πορεία της παρακμής και να ζήσει το Έθνος μας και τους επόμενους αιώνες και αυτό πρέπει να κάνουμε και θα κάνουμε.   

Οφείλω, όμως, να σας πω ότι ζούμε και σε περίεργες εποχές διεθνώς. Τα πάντα αλλάζουν, τίποτα δεν είναι ίδιο όπως ήταν πριν από μερικά χρόνια. Αν σας έλεγα πριν από 15 χρόνια, πριν από 10 χρόνια, ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κομισιόν από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα έκανε την ομιλία, που έκανε εχθές εδώ ο κ. Βέμπερ, οι περισσότεροι θα με βγάζατε τρελό. Όμως, ήρθε εδώ ο κ. Βέμπερ και μας μίλησε εχθές -και μπράβο του- για τη Χριστιανική Ευρώπη εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.  Χωρίς τις ντροπές της πολιτικής ορθότητας του παρελθόντος. 

Ναι, η Δύση κυριάρχησε γιατί υπήρξε ανοιχτή κοινωνία και είμαστε μια ανοιχτή κοινωνία. Σεβόμαστε όλες τις θρησκείες και όλους τους πολιτισμούς.  Αυτό ήταν πάντα το πλεονέκτημα του δικού μας πολιτισμού όπως το περιγράφει ο καθηγητής Φέργκιουσον στο βιβλίο του, είναι αλήθεια. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Δύσης ήταν ότι μπορούσε να είναι ανοιχτή κοινωνία. Αυτό, όμως, ποτέ δεν σήμαινε ότι έπαυε να έχει ταυτότητα. Και ναι, η ταυτότητά μας είναι αυτή που μας κάνει υπερήφανους. Είμαστε Χριστιανοί και δεν το κρύβουμε.

Στο σύγχρονο κόσμο του 21ου αιώνα η Ελλάδα θα μπορέσει να πρωταγωνιστήσει, όχι απλώς να επιβιώσει, εάν αξιοποιήσει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα. Αυτό θα το κάνουμε όταν θα προβάλουμε τις ιδέες μας με θάρρος, χωρίς ενοχές. Αναφέρθηκε εχθές ο Αντώνης Σαμαράς σε αυτή την ανεκδιήγητη εκπομπή της Ε.Ρ.Τ.  Δεν θα με ενοχλούσε Πρόεδρε αυτή η εκπομπή, αν υπήρχε και η άλλη πλευρά. Η δημόσια τηλεόραση επί μιάμιση ώρα πενθούσε γιατί έχασαν οι κομμουνιστές τον πόλεμο τον Δεκέμβρη του ’44.

Όχι, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε αστική Κοινοβουλευτική Δημοκρατία στην Ελλάδα.  Και φυσικά πρώτα η δική μας Παράταξη είναι υπέρ της εθνικής συμφιλίωσης. Εμείς τιμούμε την εθνική συμφιλίωση και εμείς θέλουμε να εκφράζονται όλες οι απόψεις ελεύθερα και δημοκρατικά, αλλά δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την ιστορία μας.  Και ποιοι έκαναν τις ορθές επιλογές και ποιοι έδωσαν τη ζωή τους, και ποιοι έδωσαν το αίμα τους για να είναι η Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα.

Κλείνοντας, πιστεύω ακράδαντα ότι η χώρα είναι σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο.  Κύριε Πρόεδρε, δεν θα είναι εύκολη η πρωθυπουργία. Θα είναι μια δύσκολη πρωθυπουργία. Και θα είναι δύσκολη γιατί ο κ. Τσίπρας έχει κάνει τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον μας. Δεν θα σας κουράσω με αριθμούς και στοιχεία, δεν έχουν σημασία. Τα επιτόκια του 10ετούς ελληνικού ομολόγου -για όποιον ξέρει να διαβάζει αριθμούς- είναι αρκετά για να εξηγήσουν πόσο δύσκολη θα είναι η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Γι’ αυτό και δικό μας χρέος είναι χωρίς γκρίνιες, βάζοντας ο καθένας τις ατομικές του φιλοδοξίες σε δεύτερο πλάνο και προτάσσοντας το εμείς, την Παράταξη, να δώσουμε τον αγώνα των εκλογών που έρχονται για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία. Η χώρα χρειάζεται περισσότερο παρά ποτέ πολιτική σταθερότητα. Η πολιτική αστάθεια θα δυσκολέψει την επιβίωση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Πρέπει να βοηθήσουμε την Πατρίδα να αποκτήσει πολιτική σταθερότητα και μία κυβέρνηση μεταρρυθμιστική, μία κυβέρνηση Ευρωπαϊκή, που θα μπορέσει να δώσει στον τόπο αυτό που χρειάζεται.

Κύριε Πρόεδρε, σας το έχω πει και άλλη φορά και πιστεύω ότι το έχετε συνειδητοποιήσει. Δεν θα έχει άλλη ευκαιρία η Ελλάδα. Θα είναι η τελευταία. Εάν εσείς αποτύχετε, η Ελλάδα θα έχει αποτύχει οριστικά. Γι’ αυτό και όλοι εμείς πρέπει να κάνουμε τη ζωή σας εύκολη και να σας βοηθήσουμε όσο γίνεται περισσότερο για να πετύχετε σε αυτή τη μεγάλη ευθύνη που έχετε αναλάβει και αυτό θα κάνουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία.

    Και θα ήθελα προσωπική ευχαριστία να απευθύνω έτσι στον Πρόεδρο του Συνεδρίου τον κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Κύριε Πρόεδρε, και εσείς σε ώρα εξαιρετικά δύσκολη κρατήσατε την Παράταξη  όρθια και συμβάλατε καθοριστικά να είναι η Ελλάδα εδώ που είναι σήμερα και αυτό θα σας το αναγνωρίσει η ιστορία. Ευχαριστούμε πολύ. Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Μητσοτάκης προτιμά ως αντίπαλο τον Κασσελάκη (αντί για τον Ανδρουλάκη)

Η άνοδος την οποία έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Μητσοτάκης προτιμά ως αντίπαλο τον Κασσελάκη (αντί για τον Ανδρουλάκη)

Η άνοδος την οποία έχει καταγράψει ο ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, μετά τα... παρατράγουδα του Συνεδρίου-παρωδία, με περαστικούς χειροκροτητές αντί για κανονικούς συνέδρους, και με...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...