Άδωνις: Δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να κλείσουν και τους εργαζομένους να χάσουν τη δουλειά τους

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα, Πέμπτη 23 Απριλίου, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον δημοσιογράφο, κ. Γιώργο Παπαδάκη, στον ΑΝΤ1, σχολίασε την επικαιρότητα λέγοντας:

«Όταν κάτι γίνεται γρήγορα, προφανώς και έχει πολλές αστοχίες. Ο λόγος που αποφάσισε ο Πρωθυπουργός την απόσυρση του προγράμματος ήταν ακριβώς αυτές οι αστοχίες και η πολύ χαμηλότερη ποιότητα του εκπαιδευτικού υλικού από αυτήν που εμείς θα θέλαμε. Θα αδικείτο και το πρόγραμμα και η τηλεκατάρτιση ως εργαλείο αλλά και η συνολική κυβερνητική προσπάθεια από την ανάδειξη προχειροτήτων και αστοχιών που έδιναν ευκαιρία στην κακόπιστη πλευρά της αντιπολίτευσης να χαλάσουν μια συνολική κυβερνητική προσπάθεια».

«Με εξοργίζει η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ. Εμφανίζεται σαν την «αθώα περιστερά» και αποφάσισε τώρα να αναδείξει όπως λέει «το σκάνδαλο των ΚΕΚ». Όταν κύριε Τσίπρα, η Γ.Γ. του Υπουργείου Εργασίας επί ΣΥΡΙΖΑ παραιτήθηκε καταγγέλλοντας ότι η Υπουργός σου έκανε φωτογραφικούς διαγωνισμούς και μοίραζε χρήματα στα ΚΕΚ, ποια ήταν η αντίδρασή σου; Δεν έχει το ηθικό ανάστημα να κάνει τέτοια ερωτήματα. Η λάσπη του ΣΥΡΙΖΑ εμάς δεν μας αγγίζει. Για αυτό και καταργήσαμε το πρόγραμμα».

«Τους ανθρώπους που εκτιμώ έχω μάθει να τους υπερασπίζομαι και στις δύσκολες στιγμές τους. Ο κύριος Γιάννης Βρούτσης, ως Υπουργός Εργασίας και επί Σαμαρά και επί Μητσοτάκη, έχει πιστωθεί τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις. Τι είναι πιο σημαντικό; Οι αστοχίες του ΚΕΚ που διορθώθηκαν με παρέμβαση Μητσοτάκη ή ότι δουλεύει ο «Άτλαντας» και σε δύο μήνες από σήμερα με το πάτημα ενός κουμπιού θα παίρνεις τη σύνταξή σου; Γιατί και αυτό είναι έργο Βρούτση».

«Στο Υπουργείο Ανάπτυξης & Επενδύσεων έχουμε δύο εργαλεία που «τρέχουν» και είναι κρίμα να μην κάνουν αίτηση όλοι όσοι δικαιούνται επειδή ενδεχομένως δεν το γνωρίζουν και να χάσουν χρήματα: Το ένα εργαλείο αφορά στην πληρωμή των τόκων των δανείων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γι’ αυτό θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr/mis.Το δεύτερο αφορά στην πληρωμή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ. Επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και επιχειρήσεις μέχρι 5 εργαζόμενους θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Μάλιστα, σήμερα καταθέτουμε στη Βουλή τροπολογία για ν’ αυξήσουμε την περίμετρο των δικαιούχων και στις επιχειρήσεις έως 20 εργαζόμενους ώστε από αύριο να μπορούν να κάνουν αίτηση».

«Προσπαθούμε να κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει ούτε στην Ελλάδα ούτε στον κόσμο: μετά από οριστικό κλείσιμο της οικονομίας, να την ξαναβάλουμε μπρος. Προφανώς θα χρειαστούν κι άλλα οικονομικά μέτρα και θα είμαστε εδώ να τα λάβουμε στο χρόνο που πρέπει. Δεν θα φεισθούμε καμίας προσπάθειας κατά τον ρυθμό που η εξέλιξη του ιού θα μας επιτρέψει. Έχουμε δεσμευτεί από την πρώτη στιγμή ότι δεν θα αφήσουμε τις επιχειρήσεις να κλείσουν και τους εργαζόμενους να χάσουν την δουλειά τους».

Best Of

Όλγα Κεφαλογιάννη: Προωθούμε επιχειρηματικές και επενδυτικές συνεργασίες στον τομέα του τουρισμού

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη έκανε την παρακάτω ανάρτηση...

Όλγα Κεφαλογιάννη: Εστιάζουμε στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη πήρε μέρος στην...

Ελίζα Βόζεμπεργκ: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναβάθμισε το κύρος της Ελλάδας

  Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Για τη μάχη των ευρωεκλογών του Ιουνίου,...

Κωνσταντέλλος κατά Ζαφειρόπουλου για τα… “φάλτσα” της Αποκεντρωμένης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής έβαλε στο στόχαστρό...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio...

Μπλέξαμε… (σε ανατροφοδούμενη αβεβαιότητα, ακρίβεια, υποβάθμιση της ποιότητας ζωής)

Έχει τις χαριτωμένες στιγμές της η ανάλυση των διεθνών...

Μαρία Δεναξά: Παντού στην Ευρώπη έχουμε περάσει σε φάση πλήρους αποσύνθεσης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Η Μαρίνα Σάττι τραγουδά για πρώτη φορά live το «Ζάρι»

 Πλήθος κόσμου στο πάρτι της ελληνικής αποστολής με το Eurojackpot Το δωδεκάρι τους στη Μαρίνα Σάττι έδωσαν όλοι όσοι παραβρέθηκαν, χθες, στο πάρτιπου...

ΟΠΑΠ Forward: Ψήφος εμπιστοσύνης στη γυναικεία επιχειρηματικότητα

 Επτά εταιρείες που διοικούνται από γυναίκες στον νέο κύκλο του προγράμματος Nα ενισχύσουν τη θέση τους στο επιχειρηματικό τοπίο, μέσω της συμμετοχής τους στο...

Ο Ματίας Λεσόρ σε ρόλο οργανωτή κερκίδας στο ΟΠΑΠ Game Time

    Ο Ματίας Λεσόρ μετατρέπει σε … ΟΑΚΑ το studio του ΟΠΑΠ Game Time τραγουδώντας με ντουντούκα το αγαπημένο του σύνθημα! Ο Γάλλος σέντερ των «πράσινων»,...