• 9 Αυγούστου, 2020

Όταν η Νάνσι Πελόζι… πάτησε το κουμπί (για τη διαδικασία καθαίρεσης του Τραμπ)

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Τη στιγμή αυτή, η Αμερική την περίμενε εναγωνίως τα τελευταία χρόνια. Ειδικά μετά τις Ενδιάμεσες Εκλογές του 2018 και την… κατάληψη της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, η σκέψη για την έναρξη της διαδικασίας καθαίρεσης του Ντόναλντ Τραμπ από την Προεδρία, ήταν κάτι που απασχολούσε την Ουάσινγκτον σχεδόν στην καθημερινότητά της.

Η έρευνα Μιούλερ για ενδεχόμενη “συνωμοσία” του Ντόναλντ Τραμπ με τη Ρωσία, στις προεδρικές εκλογές του 2016, δεν οδήγησε στα αποτελέσματα που επιθυμούσαν οι πολιτικοί αντίπαλοι του σημερινού ενοίκου του Λευκού Οίκου. Και παρά τις έντονες πιέσεις που δεχόταν να… πατήσει το κουμπί, η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, έδειξε αυτοσυγκράτηση, κατανοώντας ότι  μια τέτοια επιλογή θα λειτουργούσε ουσιαστικά υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ.

Το… κουμπί ωστόσο πατήθηκε, τα ξημερώματα της Τετάρτης, με αφορμή την αποκάλυψη ότι ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ είχε ζητήσει από τον Ουκρανό ομόλογό του, Ζελένσκι, να ερευνήσει τον… Τζο Μπάιντεν και τον γιο του.

Η στιγμή που η Νάνσι Πελόζι ανακοίνωσε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων εκκινεί τις διαδικασίες για την καθαίρεση Τραμπ… έκοψε εισιτήρια σε ΜΜΕ και social media. Είναι άλλωστε μόλις η τρίτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο για Αμερικανό εν ενεργεία Πρόεδρο, μετά τον Ρίτσαρντ Νίξον και τον Μπιλ Κλίντον.

Και στην παραπάνω φωτογραφία, η ιστορική στιγμή καταγράφεται στον… Πύργο Τραμπ.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος

Διαβάστε Ακόμα...