Όπως το 2016… Ο Τραμπ άλλαξε διευθυντή καμπάνιας, για να κερδίσει τις εκλογές

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το καλοκαίρι του 2016, τον Αύγουστο, στο περιθώριο του Συνεδρίου του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, οι δημοσκοπήσεις κατέγραφαν ισχυρό προβάδισμα της Χίλαρι Κλίντον έναντι του Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Τότε ακριβώς, ο εκκεντρικός μεγιστάνας του real estate επέλεξε μια στρατηγική κίνηση, που αποδείχτηκε ματ: Αντικατέστησε τον διευθυντή της καμπάνιας του, Πολ Μάναφορτ, με την Κέλιαν Κόνγουεϊ, το “κοφτερό” μυαλό της οποίας, με το εύρημα για την “ξεχασμένη κοινωνία”, επέτρεψε στον Ντόναλντ Τραμπ να ανατρέψει τα δεδομένα. Και με την επικράτησή του στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, να… υπογράφει έκτοτε ως 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ… επαναλαμβάνει τον εαυτό του. Με τον Τζο Μπάιντεν να έχει εδραιώσει μεγάλο, διψήφιο προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις, ο σημερινός ένοικος του Οβάλ Γραφείου προχώρησε σε επανάληψη εκείνης της επιλογής. Αντικατέστησε τον διευθυντή της καμπάνιας του, Μπραντ Πάρσκαλ, με τον έμπειρο Μπιλ Στέπιεν.

Ο Πάρσκαλ, “μάγος” των social media, θα επανέλθει στον γνωστό ρόλο του, με έμφαση στην καλύτερη διάχυση των πολιτικών μηνυμάτων του Ντόναλντ Τραμπ μέσω των κοινωνικών δικτύων, ενώ ο Στέπιεν θα επιχειρήσει να μπολιάσει την καμπάνια με άνεμο αλλαγής.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τη σχετική ανακοίνωση αρχικά στο Facebook, λόγω της θύελλας με τους χακαρισμένους λογαριασμούς διασήμων στο Twitter, και μόλις το πρόβλημα αποκαταστάθηκε, έκανε τις σχετικές αναρτήσεις στο αγαπημένο του social media.

 

Written by

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής