• 5 Ιουλίου, 2020

Όπως με τις συντάξεις… Ο Τσίπρας αξιοποιεί την "αμηχανία" για τον κατώτατο μισθό


 
Του Νικου Φυλάγγελου
 
Το… σενάριο το ζήσαμε με τις συντάξεις. Αξιοποιώντας χαμηλού επιπέδου αναλύσεις από κόμματα και ΜΜΕ, ο Αλέξης Τσίπρας κατάφερε να εμφανιστεί επικοινωνιακά ως… υπερασπιστής των συνταξιούχων. Και να παγιδεύσει τα κόμματα της Αντιπολίτευσης και ΜΜΕ, που εμφανίζονταν περίπου ως… εχθροί των συνταξιούχων. Και όλα αυτά, ενώ ο ίδιος είχε ξεχαρβαλώσει το Ασφαλιστικό, και είχε καταδικάσει τους συνταξιούχους σε πολλαπλές και μεγάλες μειώσεις των συντάξεών τους.
Το σκηνικό επαναλαμβάνεται με την αύξηση του κατώτατου μισθού. Αμηχανία, από πλευράς κομμάτων και ΜΜΕ, για να το θέσουμε… ευγενικά. Όταν η ανεπάρκεια γίνεται… χορηγία υπέρ του σημερινού Πρωθυπουργού, ο οποίος κερδίζει χώρο, χρόνο και αλλάζει την ατζέντα.
Αν φυσικά δεν συνέβαιναν αυτά, η “πρώτη φορά Αριστερά” θα μας είχε… κουνήσει μαντίλι προ πολλού. Ο κ. Τσίπρας όμως… βρίσκει και τα κάνει. Αξιοποιώντας υπέρ του, όσους συνεχίζουν να τον αντιμετωπίζουν υποδυόμενοι και οι ίδιοι τον.. Τσίπρα της εποχής της αντιπολίτευσης του πεζοδρομίου και της άρνησης.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...