Χριστοδουλάκης: Να συζητήσουμε πώς θα ζήσουν οι Έλληνες καλύτερες ημέρες


 
Σημεία συνέντευξης Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στην εκπομπή «Αταίριαστοι» του Τ/Σ ΣΚΑΪ, με τους δημοσιογράφους Χ. Κούτρα και Γ. Ντσούνο.
 
Η σκευωρία της NOVARTIS θα καταπέσει
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί τη διαπόμπευση των πολιτικών του αντιπάλων.
Ο χρόνος που επιλέχτηκε να βγει στην επιφάνεια η υπόθεση «NOVARTIS» εμπεριείχε εμφανή πολιτική σκοπιμότητα: στην πρώτη φάση η υπόθεση προαναγγέλθηκε ως το σκάνδαλο του αιώνα μια μέρα μετά τα συλλαλητήρια για το «Μακεδονικό». Στη δεύτερη φάση η «NOVARTIS» ξανάρχεται μετά την κατάρρευση των «γεφυρών» και των προοδευτικών μετώπων και του απολύτως επιτυχημένου Συνεδρίου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Η πολιτική στόχευση είναι η επίθεση στο ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ.
Επικαλούνται κουκουλοφόρους μάρτυρες, με τον έναν μάλιστα από μάρτυρας να γίνεται κατηγορούμενος όταν σύμφωνα με τον ίδιο δεν κατέθεσε αυτά που του ζητήθηκαν, με διατυπώσεις του τύπου «ίσως να …», «πιστεύω πως …», «ακούγεται ότι …», «δεν μπορεί να μην …», και όταν μάλιστα έχουν ανοίξει όλοι οι λογαριασμοί του κ. Λοβέρδου και δεν έχει βρεθεί απολύτως τίποτα. Μόνος στόχος να μείνει μία αιωρούμενη λάσπη λίγο πριν τις εκλογές.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος θα είναι ο πρώτος που θα ψηφίσει υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του, όπως και σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα μας, ώστε να φτάσουμε μέχρι το τέλος και να μη μείνουν σκιές. Στοχοποιείται ο Υπουργός Υγείας, που επί θητείας του η φαρμακευτική δαπάνη από 5,1 δις το 2009 πήγε στα 2,8 δις το 2012 και αφήνουν απ΄ έξω την περίοδο Καραμανλή του 2004-09, κατά την οποία η δαπάνη εκτοξεύθηκε από τα 2,4 δις στα 5,1, καθώς επίσης και την περίοδο Κουρουμπλή-Ξανθού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι… «ξέχασαν» να εκδώσουν δελτίο τιμών φαρμάκων.
Το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και η σκευωρία θα καταπέσει!
Ωστόσο η μεγαλύτερη ζημιά με την υπόθεση της NOVARTIS είναι ότι τα έχουμε βάλει όλα σε ένα καζάνι, έχουμε αλλάξει ατζέντα και δεν συζητάμε για το πώς ο Έλληνας πολίτης μπορεί να ζήσει καλύτερες μέρες. Αυτοί που δεν μπορούν να δώσουν λύσεις κυλιούνται μέσα στις λάσπες για να παρασύρουν και τους υπόλοιπους. Και μαζί με αυτό, κουβαλάνε νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής.
Πώς θα γίνει η επανεκκίνηση της ελληνικής Οικονομίας
Ο ένας πυλώνας περιλαμβάνει μείωση φορολογίας, αλλά κυρίως τρόπους προσέλκυσης επενδύσεων και παράλληλα να δοθούν κίνητρα στη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα ώστε να μπορέσει να αποτελέσει ξανά το βασικό μοχλό της επανεκκίνησης της ελληνικής Οικονομίας.
Το δεύτερο, που δεν ακούμε από τη ΝΔ, είναι το πώς θα διανείμουμε τους πόρους μας ξανά δίκαια στα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, που έχουν πληγεί περισσότερο στη διάρκεια της κρίσης, για να δομήσουμε ένα αποτελεσματικό και σύγχρονο κοινωνικό κράτος.
Οφείλουμε να πείσουμε τους Έλληνες ότι η καθημερινότητα τους μπορεί να αλλάξει μέσα από την πολιτική.
Η κινητικότητα στελεχών και η αποτυχημένη προοδευτική συμμαχία Τσίπρα
Οι μετακινήσεις στελεχών προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν προϊόν πολιτικής συναλλαγής. Όταν λίγο καιρό πριν κατακεραύνωναν την κυβέρνηση και αμέσως μετά σέρνονταν να την υποστηρίξουν. Όλοι θα κριθούν από τον ελληνικό λαό.
Δυστυχώς όμως, εκτός από αυτό, επιφέρουν μεγάλη ζημία στη συνείδηση των πολιτών ως προς τη λειτουργία και την αξιοπιστία του πολιτικού μας συστήματος. Οι πολίτες αναρωτιούνται: μα, πώς ένας που υποστήριζε τη μια μέρα τα μεν, την άλλη στιγμή προς ίδιον όφελος αλλάζει άρδην τις θέσεις του;
Χάνεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό σύστημα.
Όμως δεν είμαστε όλοι ίδιοι!
Ο κ. Τσίπρας, μέσα από το προοδευτικό μέτωπο που προσπαθεί να εμφανίσει, το μόνο που καταφέρνει είναι να παρουσιάζει μια άμορφη μάζα, χωρίς καμία κοινή ιδεολογική αναφορά, ενσωματώνοντας μάλιστα και δεξιά και ακροδεξιά στοιχεία. Η κοινωνία πια δεν συγκινείται. Θα πάρει απάντηση στις εκλογές.

Best Of

Ο Τζιτζικώστας κερδίζει πόντους για… το μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είναι...

Οι «πανελίστες» που φλερτάρουν με τις εκλογικές λίστες

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ένας εκπρόσωπος της Αστυνομίας και μια δικηγόρος...

Οι αποκαλύψεις Σταϊκούρα σε Σιωμόπουλο-Γκαντώνα για τα επόμενα μέτρα της κυβέρνησης

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ήταν καλεσμένος...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Ο Τζιτζικώστας κερδίζει πόντους για… το μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είναι...

Ο “γκουρού” των Δημοκρατικών προβλέπει ύφεση της οικονομίας. Και το… τέλος του Μπάιντεν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρείται... άνθρωπος της Wall...

Οι Έλληνες… κλείνουν την τηλεόραση, βλέποντας δημοσιογράφους… χούλιγκαν

Του Νίκου Φυλάγγελου Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης που συνόδευσε...

Μακριά από τις ανάγκες των λαών των οποίων ηγούνται

Του Νίκου Φυλάγγελου Να ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δεν μπορείς...

Το πρόσωπο της αντίστασης των γυναικών

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Δεν χρειάζεται να παρακολουθεί κανείς προσεκτικά όσα...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Ο Τζιτζικώστας κερδίζει πόντους για… το μέλλον

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας είναι από τα πρόσωπα στον χώρο της Κεντροδεξιάς που, τα τελευταία χρόνια έχουν διευρύνει την απήχηση...

Ο “γκουρού” των Δημοκρατικών προβλέπει ύφεση της οικονομίας. Και το… τέλος του Μπάιντεν

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου Στις Ηνωμένες Πολιτείες, θεωρείται... άνθρωπος της Wall Street. Γι' αυτό και ο Μπαράκ Ομπάμα δεν τον έκανε Υπουργό Οικονομικών, ούτε Διοικητή της...

Οι Έλληνες… κλείνουν την τηλεόραση, βλέποντας δημοσιογράφους… χούλιγκαν

Του Νίκου Φυλάγγελου Στα χρόνια της μεγάλης κρίσης που συνόδευσε την εθνική τραγωδία των Μνημονίων και τη φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, δυο κεντρικοί "Θεσμοί" υπέστησαν...