Χρηστίδης: Βάλαμε πάντοτε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό


 
ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ
ΠΑΥΛΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΣΚΑΙ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΄΄ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΜΕ ΔΡΑΣΗ΄΄
ΜΕ ΤΟΥΣ  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟYΣ ΣΠΥΡΟ ΜΑΛΛΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΒΟΥΣΟΥΛΑ
Σχετικά με τον ανασχηματισμό: «Έχουμε αρχές έχουμε αξίες έχουμε ιδέες και αυτές τις υπηρετήσαμε σε πολύ δύσκολα χρόνια για τον πολιτικό μας χώρο και θα συνεχίσουμε να τις υπηρετούμε.»
Ο καθένας κρίνεται από αυτά τα οποία έλεγε και λέει από αυτά τα οποία έκανε και πράττει.
Δεν είμαστε όμως όλοι το ίδιο. Έχουμε αρχές έχουμε αξίες έχουμε ιδέες και αυτές τις υπηρετήσαμε σε πολύ δύσκολα χρόνια για τον πολιτικό μας χώρο και θα συνεχίσουμε να τις υπηρετούμε γιατί πιστεύουμε στη μεγάλη κεντροαριστερά η οποία δεν χωράει ταυτόχρονα την κ.Μεγαλοοικονόμου, τον κ.Κουίκ και την κ. Κουντουρά.
Είναι απορίας άξιον το γεγονός ότι στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο χωράνε άνθρωποι που έχουν ριζικά διαφορετικές απόψεις και ιδεολογικές στρατηγικές γύρω από τη χώρα. Για παράδειγμα ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε από το 2011 και μετά, ότι ήταν το μνημόνιο το οποίο έφερε την κρίση. Το αφήγημα το οποίο είχε η χώρα και αυτό το οποίο μας έφερε στα μνημόνια, είναι ότι η κρίση της περιόδου 2004-2009 είναι που έφερε τα μνημόνια, και το υπερασπίστηκαν αυτό και πολλοί υπουργοί της σημερινής κυβέρνησης Πρέπει να το απαντήσει αυτό ο κ Τσίπρας.
Ακόμα πολύ σημαντικό γεγονός είναι ότι δεν μπορεί να λέει ο κ. Τσίπρας ότι κάνει προοδευτικό μέτωπο όταν κάνει ιδιωτικά πάρτι με τους ίδιους και τους ίδιους.
Την Δευτέρα κάνει ένα ακόμα ιδιωτικό πάρτι ο κ. Τσίιπρας, παρουσία κάποιων ανθρώπων ενώ όλοι οι άνθρωποι δουλεύουν, άρα σε ποιον απευθύνουν το μήνυμα. Στην εκδήλωση των Ευρωπαίων σοσιαλιστών που είναι το δεύτερο ιδιωτικό πάρτι που θα έχει μέσα στις επόμενες μέρες δεκαπέντε ημέρες ο κ. Τσίπρας  θα είναι αυτός και οι φίλοι του, ενώ σήμερα η Φώφη Γεννηματά συναντάται με το κ.Φρανς Τίμμερμανς τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών στη Μαδρίτη, με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας κ. Πέδρο και με τον κ. Κόστα τον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας και ολοκληρώνει το προοδευτικό μέτωπο με πραγματικές πολιτικές επιλογές και στρατηγικές συμμαχίες και όχι με  επικοινωνιακά τερτίπια.
Εμείς στη Μαδρίτη και ο ΣΥΡΙΖΑ σε άδειες αίθουσες
Όλες οι δημοσκοπήσεις που έχουν βγει στη δημοσιότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, δείχνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει μακράν την πρωτιά στο ποιος εκφράζει την κεντροαριστερά. Είπε ο κ. Τσίπρας λοιπόν τα προηγούμενα χρόνια ότι φτιάχνουμε ένα ευρωπαϊκό μέτωπο και ειδικά του Νότου, ήρθαν λοιπόν στην Ελλάδα οι οικολόγοι πράσινοι που κατεβαίνουν στις ευρωεκλογές και δεν τον συνάντησαν, έρχονται οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές από τη Μαδρίτη δεν τους στέλνουν καν πρόσκληση και έρχεται εδώ ο απερχόμενος κ. Ούντο Μπούλμαν για κάτι που θα κάνει μαζί με την κυρία Κατσέλη και λίγους ακόμα από τους γνωστούς υποστηρικτές του κυρίου Τσίπρα. Όσο κόσμο είχαμε εμείς την Τετάρτη στο Κάραβελ στην παρουσίαση των θέσεών μας για την εργασία, μάζεψε ο κ Τσίπρας στο Παλέ ντε Σπορ για το Σκοπιανό, στην οποία έκανε με κινητοποίηση από όλη την χώρα .
Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί επικοινωνιακά να κατακτήσει έναν χώρο ο οποίος έχει αρχές ιδέες ιστορική διαδρομή. Πρέπει να απαντήσει κάποια στιγμή ο κ. Τσίπρας στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης ήταν καλό κόμμα και χρειάζεται κάποια στελέχη του ή ήταν ένα κόμμα που κατέστρεψε την Ελλάδα. Αν το ΠΑΣΟΚ της μεταπολίτευσης είναι ένα κόμμα το οποίο άλλαξε την πορεία της πατρίδας μας η είναι ένα κόμμα το οποίο όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αξία.
«Μην ακούν τον κ. Βερναρδάκη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ως δημοσκόπος δεν έχει πέσει ποτέ μέσα.»
Τον προσηλυτισμό των μελών του Κινήματος Αλλαγής από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι κάτι το οποίο το βλέπουμε να εξελίσσεται εδώ και πάρα πολύ καιρό και είναι στο πλαίσιο αυτών που είπαμε και τις τελευταίες μέρες περί ανταλλαγμάτων που έχουν να κάνουν με υπουργιλίκια και δουλίτσες. Λέω ότι ευθύνη έχουν αυτοί οι οποίοι μπορεί να ξεπουλιούνται σε αυτή την κατεύθυνση, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη έχουν αυτοί οι οποίοι επιχειρούν να το κάνουν. Και ειδικά όσον αφορά τον κύριο Βερναρδάκη ο οποίος λέει διάφορα, τον ενημερώνω ότι θα τρίβει τα μάτια του το βράδυ των εκλογών γιατί και ως δημοσκόπος δεν έχει πέσει ποτέ μέσα και να μην τον ακούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν πρόκειται να βγάλουν άκρη με αυτά τα οποία τους λέει. Όποιος περπατήσει ανάμεσα στην κοινωνία ξέρει τι γίνεται πάρα πολύ καλά και ξέρει πού θα βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.
Η δεκαετία του 80 στην οποία εμείς γεννηθήκαμε ήταν η δεκαετία η οποία έδωσε ευκαιρίες σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας το οποίο για πενήντα χρόνια ήταν εκτός κοινωνικής και οικονομικής ζωής, έφτιαξε σχολεία έφτιαξε νοσοκομεία έφτιαξε πανεπιστήμια. Ο κόσμος τα γνωρίζει αυτά και για αυτό πάντοτε κατατάσσει τον Ανδρέα Παπανδρέου ως τον δημοφιλέστερο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης.
Η ουσία είναι όμως στο σήμερα και στο αύριο, που δυστυχώς σήμερα έχουμε μια κυβέρνηση που είναι συνονθύλευμα ιδεολογικό, δεν έχει τίποτα να προσφέρει στην κοινωνία και για αυτό πρέπει να πάμε πολύ γρήγορα σε εκλογές.
Όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος για τα πλεονάσματα απέχουν από την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ
Θέλω να πω ότι αυτό που είπε ο κ.Τσακαλώτος για το 3,5% πρωτογενές πλεόνασμα επιβεβαιώνει απόλυτα ότι έχει πει το Κίνημα Αλλαγής εδώ και τρία χρόνια και αδειάζει και τον ΣΥΡΙΖΑ και την επίσημη γραμμή του κυρίου Τσίπρα σε όσα έχει πει όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα στις ομιλίες του στη Βουλή. Ο κύριος Τσακαλώτος λέει ότι αυτό το οποίο έχουμε τώρα δεν βγαίνει και μετά τις εκλογές πρέπει κάποιος να το διαπραγματευτεί. Γιατί να περιμένουμε μετά τις εκλογές ; εμείς το έχουμε προτείνει εδώ και 1,5 χρόνο ότι πρέπει να φτιάξουμε μία εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης η οποία να αλλάξει πρώτον τα πλεονάσματα τα οποία δεν βγαίνουν και δεύτερον το υπερταμείο στο οποίο έχει εκχωρηθεί όλη η δημόσια περιουσία μας. Η κ.Φώφη Γεννηματά ήταν πριν μία εβδομάδα στο Βερολίνο τα έθεσε αυτά τα θέματα στον Αντικαγκελάριο Όλαφ Σολτς και Υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας. Εμείς αυτά τα υποστηρίζουμε και θα επιχειρήσουμε να τα κάνουμε πράξη με την στήριξη των Ελλήνων πολιτών.
Την εντολή που θα μας δώσουν οι πολίτες θα τη σεβαστούμε απόλυτα
Η ευθύνη όμως απέναντι στη χώρα είναι αναλογική, ότι ποσοστό παίρνει το κάθε κόμμα έχει ανάλογη ευθύνη και απέναντι στους πολίτες επομένως ούτε η Νέα Δημοκρατία ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε κανένας δεν μπορεί να βγάλουν την ουρά τους απέξω. Εμείς έχουμε δείξει ΌΤΙ βάλαμε πάντοτε το εθνικό συμφέρον πάνω από το κομματικό το πληρώσαμε και αυτό φάνηκε το Γενάρη του 15, από τότε έχουμε ακολουθήσει μία αυτόνομη πορεία με αυτοδύναμη στρατηγική και θέλουμε εντολή ανατροπής.

Best Of

Ανδρουλάκης: Τα παραμύθια του κ. Μητσοτάκη

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Με...

Βενιζέλος: Η πολιτική ευθύνη κρίνεται εκλογικά

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη σχετική επίσημη τοποθέτηση του...

Μητσοτάκης: Αν το γνώριζα, δεν θα το επέτρεπα ποτέ

Η δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για το θέμα...

Τα σενάρια για το μέλλον Στουρνάρα

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα «έπαιξε» την...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Θ. Μαυρίδης: Ποιός έχει συμφέρον να αποσταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης Πηγή: liberal.gr   Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι...

Αναστασία Γιάμαλη: Η χώρα δεν είναι “τσιφλίκι” της εκάστοτε κυβέρνησης

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο...

Πορτοσάλτε: Ο Πρωθυπουργός δαπάνησε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο...

Ανδρουλάκης: Τα παραμύθια του κ. Μητσοτάκη

ΓΡΑΠΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Με...

Στέλλα Αργυρίου: Ανεχόμαστε το “τέρας”. Το τέρας” δυναμώνει. Και στο τέλος, του μοιάζουμε

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Θ. Μαυρίδης: Ποιός έχει συμφέρον να αποσταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα;

Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης Πηγή: liberal.gr   Η υπόθεση των παρακολουθήσεων είναι στενάχωρη υπόθεση. Κυρίως για όσους εξ ημών παραμένουμε σταθεροί στα θέματα των ατομικών δικαιωμάτων. Είναι...

Αναστασία Γιάμαλη: Η χώρα δεν είναι “τσιφλίκι” της εκάστοτε κυβέρνησης

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στην προσωπική σελίδα της στο Facebook, η Αναστασία Γιάμαλη σχολίασε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, για τις υποκλοπές με...

Πορτοσάλτε: Ο Πρωθυπουργός δαπάνησε πολύτιμο πολιτικό κεφάλαιο

Του Μανώλη Κομνηνού   Με ανάρτηση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, ο Άρης Πορτοσάλτε σχολίασε τη δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις υποκλοπές. Ο έμπειρος...