Χαρίτσης: Προχειρότητα και παλινωδίες από την κυβέρνηση

 

«Η γενικευμένη ανασφάλεια που βιώνουν οι Έλληνες πολίτες, επιτείνεται με τις παρεμβάσεις του κ. Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη», υπογράμμισε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στον ρ/στ “Αθήνα 9,84”κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι «προσπάθησε να παρουσιάσει  μια εικονική πραγματικότητα με την κοινωνία σε αυτοπεποίθηση» και αντιπαραβάλλοντας ότι «πρόκειται για μια ανασφάλεια σε πολλά μέτωπα: το υγειονομικό, τα ελληνοτουρκικά και την οικονομία».

 

Αναφερόμενος στην εγχώρια έξαρση της πανδημίας, ο Αλ. Χαρίτσης στηλίτευσε «την προχειρότητα και τις παλινωδίες της κυβέρνησης στο άνοιγμα της οικονομικής δραστηριότητας από τον Ιούνιο» αλλά και «το χωρίς σχέδιο άνοιγμα τον σχολείων σήμερα, με περισσότερους από 20.000 καθηγητές να λείπουν, 20 και 25 μαθητές να στοιβάζονται σε μία αίθουσα και έλλειψη μέτρων ατομικής προστασίας».

 

Ο Αλ. Χαρίτσης επέκτεινε την κριτική του και «στα ελληνοτουρκικά», μιλώντας για «εν κρυπτώ διπλωματία από την πλευρά της κυβέρνησης, που δημιουργεί επιπλέον ανασφάλεια στον ελληνικό λαό». «Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για το τι έχει συμφωνηθεί με την Τουρκική πλευρά στο Βερολίνο» συνέχισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «το εθνικό κοινοβούλιο και ο ελληνικός λαός έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν μια συμφωνία που αφορά τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» παρά την «προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να την υποβαθμίσει».

 

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια συνταγή που οδήγησε την οικονομία σε ύφεση ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019, προτού προκύψει ο κορονοϊός, για να φτάσουμε σε ιστορικά χαμηλά στο 2ο τρίμηνο του 2020, με πρωτοφανή ύφεση 15,2%και εκτίναξη της ανεργίας στο 18,3% τον Ιούνιο». «Ο πρωθυπουργός μίλησε πάλι για επιστρεπτέες ενισχύσεις, δηλαδή νέες δανειακές υποχρεώσεις σε επιχειρήσεις ήδη υπερχρεωμένες», συνέχισε ο Αλ. Χαρίτση, υπενθυμίζοντας ότι « στον ΣΥΡΙΖΑ μιλήσαμε εξαρχής για ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας, με απευθείας ενίσχυση των επιχειρήσεων, κάλυψη μισθολογικού κόστους και τη στήριξη των  συμπολιτών μας που είδαν το εισόδημα τους να διαλύεται».

 

«Ένα τέτοιο πρόγραμμα επεκτατικής πολιτικής βρίσκεται μέσα στις δυνατότητες χώρας μας» ξεκαθάρισε ο Αλ. Χαρίτσης, αναφέροντας  «το δημοσιονομικό μαξιλάρι που κληροδότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και τους «σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης». Και πρόσθεσε: «Το θέμα είναι αν αυτοί οι πόροι θα κατευθυνθούν στη στήριξη της ελληνικής κοινωνίας ή θα δαπανηθούν σε εξοπλιστικά προγράμματα και την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, όπως ανέφερε εχθές ο πρωθυπουργός» αντιπαραβάλλοντας «τα πολύ σημαντικά προγράμματα που εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές  χώρες» και εστιάζοντας στο «παράδειγμα της Πορτογαλίας, που διεκδίκησε και πήρε τριπλάσια κονδύλια από το πρόγραμμα SURE σε σχέση με την Ελλάδα, ακριβώς επειδή εφάρμοσε προγράμματα στήριξης της εργασίας που δεν υλοποίησε η χώρα μας».

 

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε την κατάσταση στη Μόρια «ντροπή για ολόκληρη την Ευρώπη», κάνοντας λόγο για «τεράστια ευθύνης της κυβέρνησης Μητσοτάκη,  η οποία παρέλαβε τον Ιούλιο του 2019 έναν καταυλισμό με 5.000 ανθρώπους και έφτασε στο τέλος του έτος στους 20.000» και καλώντας την να «προχωρήσει επιτέλους στην αποσυμφόρηση των νησιών και να πιέσουν την Ευρώπη να αναλάβει τις ευθύνες της, όπως εξαρχής προειδοποιούσαμε. Αλλιώς οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και οι τοπικές κοινωνίες θα συνεχίσουν τα πληρώνουν τις απάνθρωπες συνέπειες της αδιέξοδης κυβερνητικής πολιτικής»

Best Of

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Στον (αξιοπρεπή) Χάρη Χατζηχαραλάμπους τα… κλειδιά του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Σε μια από τις καλύτερες στελεχιακές επιλογές που έχει...

Ο Κώστας Μπακογιάννης για μια Ευρώπη… ξεχασμένη, με πολιτικές ηγεσίες με ισχυρό αποτύπωμα

Το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023, απένειμε...

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ πραγματοποίησε εκδήλωση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Γιώργος Λιβάνης και Αναστάσιος Ράμμος live στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε τι έγινε στα χριστουγεννιάτικα Street Parties by ΣΚΡΑΤΣ...

Το Χριστουγεννιάτικο FREEWIN στα καταστήματα ΟΠΑΠ

 Εορταστικό ημερολόγιο με δώρα και έως 100.000 ευρώ καθημερινά...

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Το “ευχαριστώ” του (τεράστιου) Νίκου που άλλαξε το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας

Του Αλέκου Ευγενικού Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Στον (αξιοπρεπή) Χάρη Χατζηχαραλάμπους τα… κλειδιά του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Σε μια από τις καλύτερες στελεχιακές επιλογές που έχει...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Γιώργος Λιβάνης και Αναστάσιος Ράμμος live στο κέντρο της Αθήνας

Δείτε τι έγινε στα χριστουγεννιάτικα Street Parties by ΣΚΡΑΤΣ από τον 104,6 My Radio Το ΣΚΡΑΤΣ και ο 104,6 My Radio έφεραν νωρίτερα...

Το Χριστουγεννιάτικο FREEWIN στα καταστήματα ΟΠΑΠ

 Εορταστικό ημερολόγιο με δώρα και έως 100.000 ευρώ καθημερινά εντελώς δωρεάν μέσω του OPAP Store App   Το FREEWIN στα καταστήματα ΟΠΑΠ μπαίνει σε εορταστικό κλίμα,...

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media, η Ειδική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Μαριάννα Νικολαϊδου έστειλε τις ιδιαίτερες ευχές για...