Χαρίτσης: Η οικονομία πρέπει να στηριχτεί άμεσα, ώστε να μην καταρρεύσει

«Η πανδημία αλλάζει τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και σκεφτόμαστε σχετικά με τις συλλογικές μας ανάγκες» επισήμανε ο βουλευτής Μεσσηνίας  και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο διεθνές Συνέδριο Olympia Forum Ι με τίτλο “Η Οικονομική Ανάπτυξη των Περιφερειών: Εθνικός Στόχος”, αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα της «κρατικής παρέμβασης στην οικονομία, των δημοσίων επενδύσεων και του κοινωνικού κράτους» ως προϋπόθεση «για την ανάπτυξη και την ανθεκτικότητα των κοινωνιών», ενώ επισήμανε ότι «οι κρίσιμες αλλαγές που συντελούνται στις οικονομίες των χωρών διεθνώς, ενδέχεται να έχουν μόνιμα χαρακτηριστικά».

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στην πρόκληση της κλιματικής αλλαγής, που «σε συνδυασμό με την πανδημία απαιτεί την οχύρωση των κοινωνιών». «Οι ποιοτικές δημόσιες υποδομές αποτελούν αναγκαία συνθήκη προς αυτή την κατεύθυνση αλλά και τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων» πρόσθεσε.

«Η Ευρώπη δείχνει να αντιλαμβάνεται επιτέλους την ανάγκη για επεκτατικές πολιτικές και όχι για δημοσιονομική πειθαρχία»  συνέχισε ο Τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι με την αξιοποίηση «του Ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ και του μαξιλαριού ασφαλείας των 37 δις που παραμένει αναξιοποίητο από την κυβέρνηση», «έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την οικονομία σήμερα ώστε να μην καταρρεύσει» αλλά και «να μεταβούμε μεσοπρόθεσμα σε ένα άλλο αναπτυξιακό μοντέλο», το οποίο χαρακτήρισε ως «αναγκαιότητα για την επιβίωση και ευημερία των κοινωνιών μας». «Αυτό φυσικά απαιτεί ολοκληρωμένο σχέδιο, κάτι που δυστυχώς δεν έχει η σημερινή κυβέρνηση» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Είναι κρίσιμο οι σημαντικοί αυτοί  πόροι να υπηρετήσουν την αλλαγή του  παραγωγικού μοντέλου και να διαχυθούν στο σύνολο της κοινωνίας» διεμήνυσε ο Αλ. Χαρίτσης προειδοποιώντας ότι «δεν πρέπει να αναλωθούν σε έργα χαμηλής υπεραξίας ούτε να ωφελήσουν συγκεκριμένες ομάδες συμφερόντων», ενώ χαρακτήρισε κρίσιμη «τη στήριξη των φορέων της αυτοδιοίκησης στην ωρίμανση και υλοποίηση έργων».

«Το σχέδιό μας για την ανάπτυξη προϋποθέτει τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών ως συνδιαμορφωτών του» ξεκαθάρισε ο βουλευτής Μεσσηνίας, υπενθυμίζοντας ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ εκπόνησε το 2018 την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική, με έντονη περιφερειακή και τοπική διάσταση, αφού πρώτα διοργανώσαμε Αναπτυξιακά Συνέδρια σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας». Και κατέληξε: «H κρίση του κορονοϊού ανοίγει τη συζήτηση για ένα πράσινο, βιώσιμο και δίκαιο παραγωγικό μοντέλο».

Best Of

Η σταθερή άρνηση Τσίπρα να φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Η άρση του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον...

Κωνσταντινόπουλος: Να επενδύσουμε στην εκπαίδευση των αστυνομικών

Βασικά σημεία από τη συνέντευξή του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Αντιπροέδρου...

Τσίπρας: Η οικογένεια Μητσοτάκη κυβερνά για την πάρτη της

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιεί από...

Μητσοτάκης: Η Ελλάδα λύνει όλες τις εκκρεμότητες

Δηλώσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Το νέο σοκ, με το 7,7% της εκπομπής “Σήμερα” δρομολογεί εξελίξεις στον ΣΚΑΪ

Του Μανώλη Κομνηνού   Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνονται στον ΣΚΑΪ,...

Οι γιορτές ξεκινούν στα καταστήματα ΟΠΑΠ με ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ

Νέοι Χριστουγεννιάτικοι λαχνοί με πολλές ευκαιρίες για κέρδη και...

Απόλυτα αφεντικά στην πρωινή ζώνη Χασαπόπουλος-Βούλγαρη, με 27%

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 27% στο δυναμικό...

Τα πιθανά ζευγάρια του τελικού, ο νικητής, ο πρώτος σκόρερ και η φάση αποκλεισμού κάθε ομάδας

   Πολλά μακροχρόνια ειδικά στοιχήματα από το Πάμε Στοίχημα στα...

Η σταθερή άρνηση Τσίπρα να φιλοξενηθεί σε συγκεκριμένη τηλεοπτική εκπομπή

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Η άρση του εμπάργκο του ΣΥΡΙΖΑ στον...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Το νέο σοκ, με το 7,7% της εκπομπής “Σήμερα” δρομολογεί εξελίξεις στον ΣΚΑΪ

Του Μανώλη Κομνηνού   Οι εξελίξεις φαίνεται ότι επιταχύνονται στον ΣΚΑΪ, στη σκιά της κατάρρευσης της πρωινής ενημερωτικής ζώνης, τόσο τις καθημερινές όσο και τα Σαββατοκύριακα,...

Οι γιορτές ξεκινούν στα καταστήματα ΟΠΑΠ με ΔΩΡΟ ΣΚΡΑΤΣ

Νέοι Χριστουγεννιάτικοι λαχνοί με πολλές ευκαιρίες για κέρδη και ειδική περιοχή για ευχές   Σε εορταστικό κλίμα έχουν μπει ήδη τα καταστήματα ΟΠΑΠ,  με το ΣΚΡΑΤΣ...

Απόλυτα αφεντικά στην πρωινή ζώνη Χασαπόπουλος-Βούλγαρη, με 27%

Του Μανώλη Κομνηνού   Στο εντυπωσιακό ποσοστό του 27% στο δυναμικό κοινό, έφτασαν ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη την Τρίτη. Το δίδυμο της εκπομπής "Κοινωνία...