Χαρίτσης: Η ΝΔ πληρώνει τον ακραίο εθνικολαϊκισμό που καλλιέργησε στο προσφυγικό

 

“Οι εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ του 2018 υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας – Αναμένουμε να δούμε τί θα κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη”

 

Οι περσινές εξαγγελίες Τσίπρα για μέτρα ελάφρυνσης υλοποιήθηκαν μέχρι κεραίας. Αναμένουμε να δούμε ποιες θα είναι οι εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη στη ΔΕΘ και κατά πόσο θα υλοποιηθούν”, δήλωσε ο  Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης,μιλώντας στο Πρακτορείο FM 104,9 και στους δημοσιογράφους Κ. Παπαδάκη και Σ. Παπαδοπούλου, θυμίζοντας ότι στη ΔΕΘ το 2018 “ο Αλέξης Τσίπρας, ως πρωθυπουργός  τότε, είχε ανακοινώσει μια ολοκληρωμένη λίστα μέτρων ελάφρυνσης μετά την έξοδο από το μνημόνιο, τα οποία όλα έγιναν πράξη και νομοθετήθηκαν τους επόμενους μήνες”.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αλ. Χαρίτσης συμπλήρωσε πως “πολύ σημαντική θα είναι και η κατάθεση του προϋπολογισμού για το 2020, που θα κρίνει πώς θα καταφέρει ο κ. Μητσοτάκης να ικανοποιήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις”, Εξάλλου, όπως είπε, “στο κομβικό ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων, η κυβέρνηση της ΝΔ έσπευσε να κάνει πίσω από την πρώτη στιγμή, χωρίς να αξιοποιήσει τον μηχανισμό που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ (καταπιστευτικός λογαριασμός) για μείωση των πλεονασμάτων ήδη από το 2020″.

 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη πως “επιχειρεί να φάει από τα έτοιμα, από τα έτοιμα που βρήκε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ“, που “έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, ξεκίνησε να παίρνει μέτρα ελάφρυνσης των ασθενέστερων στρωμάτων αλλά και της μεσαίας τάξης, δημιούργησε έναν καθαρό διάδρομο για την ελληνική οικονομία με τη ρύθμιση για το χρέος και βεβαίως με το μαξιλάρι ασφαλείας των 37 δισ. Ευρώ”. Για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ υπενθύμισε πως και αυτή ήταν εξίσου “μέτρο το οποίο είχε ήδη ψηφίσει από τον Δεκέμβρη του 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ”.

 

 

“Η ΝΔ πληρώνει τον ακραίο εθνικολαϊκισμό που καλλιέργησε στο προσφυγικό”

 

Εστιάζοντας στο θέμα του προσφυγικού, ο Αλ. Χαρίτσης κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι “καθυστέρησε πάρα πολύ να κατανοήσει την συνθετότητα αυτού του πάρα πολύ κρίσιμου ζητήματος”, στέλνοντας την ίδια στιγμή “ένα πάρα πολύ αρνητικό σήμα, και εντός και εκτός της χώρας”. “Αναφέρομαι στην κατάργηση του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και στη  μεταφορά των αρμοδιοτήτων στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δείχνοντας έτσι την υποβάθμιση ενός σύνθετου γεωπολιτικού ζητήματος“, είπε, στηλιτεύοντας παράλληλα και την “κατάργηση του 2ου βαθμού των αιτημάτων ασύλου, οι οποίες παραβιάζουν κατάφωρα το κοινοτικό δίκαιο και τη νομολογία”.

 

“Ακόμα και το γεγονός ότι αυτά τα ζητήματα εξετάζονται σε επίπεδο ΚΥΣΕΑ από την κυβέρνηση, δηλαδή στο Συμβούλιο Εθνικής Άμυνας, δείχνει ακριβώς και την στόχευση και το περιεχόμενο που θέλει να δώσει στην πολιτική της”, τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

 

Η Ν.Δ. πληρώνει έναν ακραίο εθνολαïκισμό τον οποίο η ίδια δημιούργησε, καλλιέργησε και τροφοδότησε όλα τα προηγούμενα χρόνια. Θυμόμαστε πάρα πολύ καλά ακόμα και στελέχη της και αυτοδιοικητικούς παράγοντες του πολιτικού αυτού χώρου, να αντιδρούν στην μεταφορά ή στην εγκατάσταση προσφύγων στις περιοχές τους. Τώρα, λοιπόν, η Ν.Δ. πληρώνει ακριβώς την καλλιέργεια όλου αυτού του κλίματος. Γιατί αντιλαμβάνεται, έστω και πολύ αργά, ότι αυτό το ζήτημα δεν αντιμετωπίζεται με λογικές ιδεοληψίας και εύκολες λύσεις”, συμπλήρωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. “Οι εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος με την αύξηση των ροών από την Τουρκία συνηγορούν ότι πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει αυτό το οποίο έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή, να αναγνωρίζει και να διατρανώνει παντού την ευρωπαϊκή διάσταση αυτού του ζητήματος“, είπε, καλώντας τη Ν.Δ. να προχωρήσει “σε μια διαδικασία συντονισμένης πίεσης προς όλη την Ευρώπη, έτσι ώστε με συλλογικές λύσεις και με σεβασμό βεβαίως στους διεθνείς κανόνες να αναλάβουν όλα τα κράτη μέλη τις ευθύνες τους”.

 

 

“Πράξη αυθαιρεσίας και αυταρχισμού ο διορισμός του κ. Κοντολέοντα στη διοίκηση της ΕΥΠ”

 

Απαντώντας, τέλος, σε ερώτηση για τον διορισμό του κ. Κοντολέοντα στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ, ο Αλ. Χαρίτσης υπενθύμισε: “Ο κ. Μητσοτάκης, πολύ πρόσφατα, μόλις στις 6 Αυγούστου πριν από λιγότερο από ένα μήνα, διαβεβαίωνε ο ίδιος προσωπικά από το βήμα της Βουλής ότι δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο νόμο για τον διοικητή της ΕΥΠ, και  τελικά προχώρησε σε μια φωτογραφική τροπολογία για να μπορέσει να  διορίσει στη θέση του διοικητή της ΕΥΠ τον εκλεκτό του”. “Ήταν μια πράξη αυθαιρεσίας, αυταρχισμού, η οποία δείχνει την ποιότητα αλλά και τη συνέπεια αυτής της κυβέρνησης“, είπε, ενώ προσέθεσε πως με τη συγκεκριμένη τροπολογία προκύπτει και η δημιουργία “ενός συστήματος συνδέσμων, δηλαδή πυρήνων της ΕΥΠ μέσα σε όλη τη δημόσια διοίκηση, σε υπουργεία, σε φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μέσω υποτίθεται προγραμματικών συμβάσεων της ΕΥΠ με τους φορείς αυτούς”. “Με αυτή τη ρύθμιση ουσιαστικά δημιουργεί τη δυνατότητα άνθρωποι της ΕΥΠ να ασκούν έλεγχο, να παρακολουθούν αν θέλετε δημόσιους λειτουργούς, ακόμα και υπουργούς της εκάστοτε κυβέρνησης“, κατέληξε.

 

Best Of

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Στον (αξιοπρεπή) Χάρη Χατζηχαραλάμπους τα… κλειδιά του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Σε μια από τις καλύτερες στελεχιακές επιλογές που έχει...

Ο Κώστας Μπακογιάννης για μια Ευρώπη… ξεχασμένη, με πολιτικές ηγεσίες με ισχυρό αποτύπωμα

Το Βραβείο Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023, απένειμε...

Χατζηδάκης: Η Ελλάδα έχει ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ πραγματοποίησε εκδήλωση...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα...

Το “ευχαριστώ” του (τεράστιου) Νίκου που άλλαξε το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας

Του Αλέκου Ευγενικού Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα...

Στον (αξιοπρεπή) Χάρη Χατζηχαραλάμπους τα… κλειδιά του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Σε μια από τις καλύτερες στελεχιακές επιλογές που έχει...

Η “Παπαστράτος” κάνει πράξη τη “βιομηχανία του μέλλοντος”

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος, Γιώργος Μαργώνης, ανακοίνωσε τη...

Ο “σουλτάνος”… της καρδιάς μας. Προβλέψιμος και επιθετικός μονάχα… στα λόγια

Με τον Ταγίπ Ερντογάν επικράτησε ένα πέπλο παρανόησης, αποπροσανατολισμού...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Μαριάννα Νικολαϊδου: Ένα κάδρο εθνικής αυτοπεποίθησης και περηφάνιας, με φωτεινές πινελιές

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς της στα social media, η Ειδική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Μαριάννα Νικολαϊδου έστειλε τις ιδιαίτερες ευχές για...

Το “ευχαριστώ” του (τεράστιου) Νίκου που άλλαξε το μέλλον μιας ολόκληρης χώρας

Του Αλέκου Ευγενικού Με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, ο τεράστιος Νίκος Γκάλης απηύθυνε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" σε όσους του ευχήθηκαν για...

Στον (αξιοπρεπή) Χάρη Χατζηχαραλάμπους τα… κλειδιά του Γραφείου Τύπου της ΝΔ

Σε μια από τις καλύτερες στελεχιακές επιλογές που έχει κάνει η Νέα Δημοκρατία τα τελευταία χρόνια, το κυβερνών κόμμα επέλεξε να εμπιστευτεί τα... κλειδιά...