Φώφη Γεννηματά: Με ευθύνη του κ. Τσίπρα ζούμε παρακμή και εκφυλισμό


 
 

Συνέντευξη Φώφης Γεννηματά Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και στην εκπομπή «Καλημέρα» με τον Γιώργο Αυτιά
Ο κ. Τσίπρας δημιουργός της Νέας Δεξιάς, πολιτικός χορηγός της Δεξιάς και της Ακροδεξιάς
Ο κ. Τσίπρας δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά, είναι ένας πρωθυπουργός σε απόγνωση που βλέπει ότι έρχεται το τέλος της πρωθυπουργίας του και μπροστά στην ήττα του ψάχνει να βρει τι θα κάνει την επόμενη μέρα. Όλο αυτό το διάστημα που κυβερνά στην πραγματικότητα ο κ. Τσίπρας έφτιαξε τη Νέα Δεξιά, με σκληρές αντιλαϊκές πολιτικές και περικοπές : Κατέστρεψε το Κράτος Πρόνοιας – το ισοπέδωσε, δέσμευσε τον δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια. Δεν υπήρξε άλλος πρωθυπουργός που να τα έδωσε όλα στους δανειστές, που να ήταν τόσο πρόθυμος σε ό,τι του ζήτησαν οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης. Κυβέρνησε με ακροδεξιούς, στηρίζεται σε δεξιούς και ακροδεξιούς και σε διάφορους πρόθυμους γυρολόγους. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν μανδύα, ένα προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Πολιτικός χορηγός της ΝΔ λοιπόν ο κ. Τσίπρας, και με τον τρόπο που χειρίζεται εθνικά θέματα και ευτελίζει την Πολιτική έχει γίνει χορηγός και της Ακροδεξιάς, της Χρυσής Αυγής.
Μόνο η γέφυρα των στεναγμών που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας υπάρχει πια για τον κ. Τσίπρα
Δεν βλέπω καμία γέφυρα παρά μόνο την γέφυρα των στεναγμών του κ. Τσίπρα γιατί ξέρει που τον οδηγεί η γέφυρα αυτή. Τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση για να σκεφτεί τι ακριβώς τελικά είναι τι θα κάνει την επόμενη μέρα . Γιατί αποδείχθηκε ότι ούτε Αριστερός είναι ούτε προοδευτικός είναι ο κ. Τσίπρας. Το επαναλαμβάνω: Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής.
Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.
Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά ο κ. Τσίπρας. Από τα ζαρζαβατικά μέχρι στις γκαζόζες έχουμε δει με ευθύνη του κ. Τσίπρα, την παρακμή και τον εκφυλισμό του ελληνικού Κοινοβουλίου. Με βουλευτές που δανείζονται και κάθε μέρα αλλάζουν κόμμα και παραχωρούν το δικαίωμά τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση για να στηρίζουν εν λευκώ την κυβέρνηση. Τα έχετε ξαναδεί αυτά; Έχετε δει τέτοιες συμπεριφορές από «προοδευτικό» κόμμα στην Ευρώπη; Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα.
Την αξιολόγηση και την κρίση μου για συγκεκριμένα στελέχη την είχα κάνει πολύ νωρίτερα και μάλιστα εμπράκτως
Την κριτική μου για συγκεκριμένα στελέχη την είχα κάνει πολύ νωρίτερα και μάλιστα εμπράκτως! Την αξιολόγηση μου την έκανα στο εσωτερικό του κόμματος, όταν κάποια στελέχη αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν και κάποια όχι. Ο κ. Τσίπρας επιλέγει – όπως κυβέρνησε με τη Δεξιά και την Ακροδεξιά – να στηρίζεται τώρα σε διάφορους πρόθυμους γυρολόγους και στα αζήτητα της Κεντροαριστεράς. Δικαίωμα του. Για όλα αυτά κρίνεται ο κ. Τσίπρας από τους πολίτες, από τους προοδευτικούς πολίτες που τα προηγούμενα χρόνια είχαν προσδοκίες από αυτόν, είχαν ελπίδες. Αλλά δεν έχουν πια.
Στο Συνέδριο συνοψίζουμε τον προγραμματικό δεκάλογο του Κινήματος Αλλαγής
Το πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός. Υπάρχει ένα μεγάλο δίλημμα: Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέες περιπέτειες για τη χώρα. Εμείς έχουμε καταθέσει τη δική μας πρόταση. Στο Συνέδριο συνοψίζουμε τον προγραμματικό δεκάλογο του Κινήματος Αλλαγής που θα αποτελέσει την προγραμματική βάση για την επόμενη των εκλογών. Αν ο ελληνικός λαός μας δώσει τη δύναμη θα επιμείνουμε στην συνεννόηση και εφαρμογή του προγράμματός μας.
Τη δεύτερη Κυριακή και σε δήμους και σε περιφέρειες θα έχουμε δικούς μας υποψήφιους.
Η γραμμή μας είναι να στηρίξουμε τους δικούς μας υποψήφιους. Έχουμε πολύ ισχυρά στελέχη στην αυτοδιοίκηση και στους κεντρικούς Δήμους και στις μεγάλες Περιφέρειες. Είμαι αισιόδοξη ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία θα είναι στο δεύτερο γύρο και θα τους στηρίξουμε με νύχια και με δόντια. Έχει μεγάλη σημασία ιδιαίτερα με αυτόν τον νέο διαλυτικό νόμο της κυβέρνησης για την αυτοδιοίκηση, να είναι στο τιμόνι των Δήμων και των Περιφερειών προοδευτικοί άνθρωποι με ικανότητες που θα συνθέσουν και διοικήσουν και να μη βρεθούν όμηροι μειοψηφιών ή ακόμα και τοπικών συμφερόντων.
Τώρα που βρίσκονται στο τέλος της θητείας τους δεν μπορούν να δεσμεύσουν τη χώρα για μεγάλα εθνικά ζητήματα.
Αρκετά …φτάνει πια ! Όχι άλλη διαπραγμάτευση από αυτήν την κυβέρνηση. Κάθε φορά που διαπραγματεύεται ο κ. Τσίπρας νέα δεινά προκαλεί στη χώρα και νέα βάρη έρχονται να προστεθούν στις πλάτες του ελληνικού λαού. Τώρα που βρίσκονται στο τέλος της θητείας τους δεν πρέπει να δεσμεύσουν τη χώρα για μεγάλα εθνικά ζητήματα. Η χώρα δεν πρέπει να δεσμευτεί άλλο στα θέματα εξωτερικής πολιτικής από τους χειρισμούς του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Είδατε τι έγινε στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών. Κρατήθηκε ανοιχτό το θέμα του αλυτρωτισμού που έχει κινδύνους για μεγάλη αστάθεια και όχι σταθερότητα στην περιοχή. Γι’ αυτό και ήμασταν αντίθετοι. Τίποτα από όλα αυτά που υπόσχονται δεν θα τα συμψηφίσει ο ελληνικός λαός με τη στάση τους σε αυτό το μεγάλο εθνικό ζήτημα.
Ο Γιώργος Γεννηματάς «λείπει» σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους
Ο Γιώργος Γεννηματάς «λείπει» όχι πιστεύω μόνο σε μένα αλλά σε όλους τους προοδευτικούς ανθρώπους. Και σήμερα αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν είχε φύγει τόσο νωρίς και τόσο άδικα πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά σε αυτόν τον τόπο. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι να πορευτούμε όπως μας δίδαξε. Με ήθος, αξίες και με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Best Of

Αρβανιτόπουλος: Η σημερινή Αμερική παραμένει βαθιά διχασμένη

Πηγή: ertnews.gr   Την άποψη ότι το γεγονός της δίωξης του...

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται και πάλι για… ΣΚΑΪ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχτεί εισήγηση...

Ο Βασίλης Κικίλιας στις γειτονιές που μεγάλωσε

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη   Σε αντίθεση με... περαστικούς από τη Νέα...

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης μετατρέπεται σε παράγοντα αποσταθεροποίησης για τον τόπο

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα, στο...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Αρβανιτόπουλος: Η σημερινή Αμερική παραμένει βαθιά διχασμένη

Πηγή: ertnews.gr   Την άποψη ότι το γεγονός της δίωξης του...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για την παγίωση της υπεροχής Μητσοτάκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης συμμετείχε στην εκπομπή "Καλημέρα"...

Αντίστροφη μέτρηση για τις κληρώσεις της νέας έκδοσης του Εθνικού Λαχείου

 1.000.000 ευρώ και πολλά ενδιάμεσα κέρδη με μόνο 4...

Ο Τσίπρας ετοιμάζεται και πάλι για… ΣΚΑΪ

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει δεχτεί εισήγηση...

Η Ευρώπη που έχασε τον προσανατολισμό της

Του Κυριάκου Βελισσάριου   Ο Βασιλιάς Κάρολος και η Καμίλα στη...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Αρβανιτόπουλος: Η σημερινή Αμερική παραμένει βαθιά διχασμένη

Πηγή: ertnews.gr   Την άποψη ότι το γεγονός της δίωξης του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει προηγούμενο στην αμερικανική πολιτική ιστορία, εξέφρασε στο βραδινό δελτίο της ΕΡΤ...

Ο Γιάννης Παπαγιάννης για την παγίωση της υπεροχής Μητσοτάκη

Του Μανώλη Κομνηνού   Ο Γιάννης Παπαγιάννης συμμετείχε στην εκπομπή "Καλημέρα" της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Γιώργο Αυτιά, το πρωί του Σαββάτου, προκειμένου να σχολιάσει...

Αντίστροφη μέτρηση για τις κληρώσεις της νέας έκδοσης του Εθνικού Λαχείου

 1.000.000 ευρώ και πολλά ενδιάμεσα κέρδη με μόνο 4 ανανεώσεις   Το μεγάλο εγγυημένο έπαθλο του 1.000.000 ευρώ και πολλά ενδιάμεσα κέρδη, με μόνο με 4...