• 22 Οκτωβρίου, 2020

Φιλοθέη Μακριδάκη: Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του

 Φιλοθέη Μακριδάκη: Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του

 

Γράφει η Φιλοθέη Μακριδάκη

Ειδικός Φοροτεχνικός

Σύμβουλος Επιχειρήσεων

Στην ομιλία του ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας στην Ολομέλεια της Βουλής διαβεβαίωσε ότι το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί στο σύνολό του.

Θα καταβληθεί από όλες τις επιχειρήσεις και προς όλους τους εργαζόμενους.

Κατά συνέπεια, όσες επιχειρήσεις δεν πλήττονται και δεν καλύπτονται από τις μέχρι σήμερα προβλέψεις της πολιτείας, οι εργοδότες τους θα πρέπει να καταβάλουν το Δώρο Πάσχα στις προβλεπόμενες από το νόμο προθεσμίες με την ακολουθία των νόμιμων κυρώσεων αν δεν πραγματοποιηθούν στις οριζόμενες ημερομηνίες.

Στην περίπτωση όπου η εργασιακή σχέση των απασχολουμένων σε επιχειρήσεις τίθεται σε προσωρινή αναστολή, το ποσό του Δώρου Πάσχα που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα αναστολής της εργασιακής σχέσης καταβάλλεται από τον Κρατικό Προϋπολογισμό. Μόνο το τμήμα του δώρου που αναλογεί στις ημέρες που ο εργαζόμενος βρισκόταν στον χώρο της εργασίας του πρέπει να πληρωθεί από τον εργοδότη.

Επίσης , ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι 108.000 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας της χώρας, ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και πάσης φύσεως προσωπικό, δηλαδή όλοι, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, οι εργαζόμενοι στο ΕΟΔΥ, καθώς και όσοι υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, θα λάβουν έκτακτη ενίσχυση, παροχή ηθικής αναγνώρισης.

Δηλαδή , η μέριμνα του κράτους προβλέπει για φέτος, το δώρο του Πάσχα που έχει καταργηθεί για τον δημόσιο τομέα να δοθεί κανονικά στους εργαζόμενους στα νοσοκομεία όλης της χώρας, σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό, καθώς και στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, στον ΕΟΔΥ, και σε όσους υπηρετούν στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...