Τ. Παππάς: Οι… φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Εντύπωση έχει προκαλέσει η ηχηρή απουσία κορυφαίων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ από τη δημόσια συζήτηση σχετικά με τις υποθέσεις Παπαγγελόπουλου και Παππά. Συνήθως λαλίστατοι σε όλα τα άλλα πεδία, στα συγκεκριμένα έχουν επιλέξει τη στάση τού επιτήδεια ουδέτερου. Επιθετικοί απέναντι στην κυβέρνηση στα δικαιωματικά. Καλά κάνουν. Αυστηροί με τον φερέοικο υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Καλά κάνουν. Καυτηριάζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης. Καλά κάνουν. Με οξείς τόνους αποδοκιμάζουν τις πρακτικές της κυβέρνησης στη δημόσια διοίκηση. Καλά κάνουν. Αντιπαρατίθενται με σφοδρότητα στους υπουργούς που προωθούν χαριστικές ρυθμίσεις ευνοϊκές για τα οικονομικά συμφέροντα. Καλά κάνουν. Υπερασπίζονται τις παραδόσεις της Αριστεράς στο προσφυγικό-μεταναστευτικό. Καλά κάνουν.

Αναρωτιέται όμως κάποιος γιατί δεν αισθάνονται την ανάγκη να στηρίξουν δημοσίως έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό της κυβέρνησής τους που θα οδηγηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο με πρωτοφανείς μεθοδεύσεις και έναν σύντροφό τους που έχει πέσει θύμα παράνομων παρακολουθήσεων; Δεν ενοχλούνται επειδή ο Παπαγγελόπουλος δεν προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Παππάς ανήκει σε διαφορετική φράξια από τη δική τους; Μήπως θεωρούν ότι ο Παπαγγελόπουλος και ο Παππάς κατά την άσκηση των καθηκόντων τους υπερέβησαν τα εσκαμμένα; Ας το πουν. Ας ζητήσουν από τον Τσίπρα να αποσύρει την εμπιστοσύνη του από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό του. Ας προτείνουν στον Παππά να παραιτηθεί κι αν αρνηθεί ας εισηγηθούν στον Τσίπρα να τον αποπέμψει. Δεν το έχουν πράξει μέχρι τώρα. Προτιμούν να απέχουν.

Μήπως πιστεύουν ότι οι δύο ιστορίες δεν τους αφορούν; Αφελείς δεν είναι. Συμπεριφέρονται όμως αφελώς. Νομίζουν ότι το σύστημα έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους σ’ αυτούς τους δύο και μόλις καταφέρει να τους εξοντώσει θα σταματήσει; Αγνοια του κινδύνου λέγεται αυτό. Ο στόχος του συστήματος είναι ο Αλέξης Τσίπρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά. Οταν θα τελειώσει με τους δύο, θα προχωρήσει παρακάτω. Αισθάνονται σίγουροι ότι θα μείνουν στο απυρόβλητο επειδή δεν έχουν διαπράξει κάτι που μπορεί να τους εκθέσει; Μα, ακόμη κι αν δεν έχουν κάνει κάτι προβληματικό όσο ήταν υπουργοί ή σε θέσεις ευθύνης την περίοδο 2015-2019, το σύστημα θα φροντίσει να κατασκευάσει στοιχεία εναντίον τους και με τη δύναμη πυρός που διαθέτει στην περιοχή της ενημέρωσης και στη Δικαιοσύνη θα τους βγάλει στη σέντρα, θα τους κρεμάσει στα μανταλάκια και θα τους σύρει σε εξεταστικές και προανακριτικές επιτροπές.

Ηδη τέτοιου τύπου απειλές υπάρχουν στα πορίσματα των κομμάτων της συμπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία ΚΙΝ.ΑΛΛ.). Οταν ο Μάκης Βορίδης καλούσε τον αρχηγό του να βρει τρόπους ώστε να μην κυβερνήσει ξανά η Αριστερά στην Ελλάδα πολλοί υποστήριξαν ότι πρόκειται για τον ευσεβή πόθο ενός αμετανόητου σκληρού δεξιού και τον αντιμετώπισαν περιπαικτικά. Από τον τρόπο που πολιτεύεται η κυβέρνηση των αρίστων είναι φανερό ότι ο κ. Μητσοτάκη προσπαθεί να ακολουθήσει τη συμβουλή του υπουργού του. Για να το πετύχει πάντως θα χρειαστεί και την αβελτηρία των αντιπάλων του.

Ανάγωγα

Συμβουλή προς νέους εισαγγελείς: Αν κάποια στιγμή σάς αναθέσουν να ερευνήσετε υπόθεση στην οποία εμπλέκονται πολιτικοί που λένε ότι τα κόμματά τους είναι οι φυσικοί ιδιοκτήτες της χώρας, μη διανοηθείτε να ψάξετε σε βάθος. Αν το επιχειρήσετε, θα μπείτε σε περιπέτειες. Χωρίς πολλά πολλά να τη βάλετε στο αρχείο και σύντομα θα πάρετε προαγωγή.

 

 

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι