Τ. Παππάς: Η φράση που μισούν περισσότερο και από τις… αμαρτίες τους

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

 

Ο πρωθυπουργός, οι υπουργοί και οι δεξιοί δημοσιολόγοι επιμένουν στο ίδιο τροπάριο, ότι δηλαδή η Αριστερά σε όλες τις εκδοχές της, κυρίως αυτή που τους απειλεί με δεύτερη παρένθεση, συνεχίζει να πορεύεται με ιδεοληψίες του περασμένου αιώνα και χρησιμοποιεί συνθήματα που έχουν κάνει τον κύκλο τους και δεν συγκινούν τους πολίτες. Ωστόσο με τις επιλογές της σε κρίσιμα πεδία η κυβέρνηση φροντίζει να διαψεύδει το προπαγανδιστικό αφήγημά της και να επιβεβαιώνει τις αναλύσεις της Αριστεράς.

Είναι ή δεν είναι η Νέα Δημοκρατία το κόμμα που εκπροσωπεί την άρχουσα τάξη; Η σημερινή κυβέρνηση υπηρετεί ή δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ; Η Δεξιά ισχυρίζεται ότι πρόκειται για αριστερές αερολογίες και πως στις μέρες μας η διάκριση δεν είναι Αριστερά – Δεξιά, αλλά Ευθύνη – Ανευθυνότητα, Λαϊκισμός – Ορθολογικότητα, Ερασιτεχνισμός – Αποτελεσματικότητα, Κρατισμός – Ελεύθερη Αγορά, Πατριωτισμός – Εθνομηδενισμός και όποιο άλλο δίπολο σκαρφιστούν οι μηχανισμοί χειραγώγησης για να αποπροσανατολίσουν τις μάζες.

Το τελευταίο διάστημα είχαμε δύο μείζονος σημασίας νομοθετικές πρωτοβουλίες από την κυβέρνηση -η οποία υποδύεται πως είναι κυβέρνηση όοοοολων των Ελλήνων- που αποδεικνύουν την αιμομικτική σχέση της με τους ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες αυτού του τόπου. Αυτούς στηρίζει, απ’ αυτούς χρηματοδοτείται, από τις τάξεις τους προέρχονται οι περισσότεροι υπουργοί, εκεί θα γυρίσουν όταν θα έχουν τελειώσει τη δουλειά που έχουν αναλάβει.

Το νομοσχέδιο για τον Πτωχευτικό Κώδικα παρουσιάστηκε ως λύση σωτηρίας και ως δεύτερη ευκαιρία για τους στριμωγμένους δανειολήπτες. Το αποδοκίμασαν οι πάντες. Εκτός από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, που ας πούμε πως το έπραξαν από κεκτημένη συνήθεια, το αποδόμησαν και οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και οι ομάδες δανειοληπτών και οι δικηγορικοί σύλλογοι και η ένωση δικαστών και εισαγγελέων, τα μέλη της οποίας θα κληθούν να το εφαρμόσουν. Υπήρξε βεβαίως μία εξαίρεση: οι τράπεζες το βρήκαν χρήσιμο και αποτελεσματικό εργαλείο. Τι πρέπει τώρα να υποθέσει κάποιος;

Οτι αυτοί που σε κατηγορούν και είναι οι περισσότεροι έχουν άδικο, βρίσκονται σε παράκρουση, είναι εκτός τόπου και χρόνου, δεν ξέρουν τι τους γίνεται, δεν είναι σε θέση να καταλάβουν ότι ευνοούνται, είναι καθοδηγούμενοι από την αντιπολίτευση κι ας μην ελέγχονται από την αντιπολίτευση, και εκείνος, ο ένας και μοναδικός, που σε επαινεί έχει δίκιο, έχει πιάσει το νόημα της ρύθμισης, είναι ανιδιοτελής και μπορεί να διαπιστώσει χωρίς κόπο το πόσο ωφέλιμο θα είναι για όλους το νομοσχέδιο;

Το δεύτερο μεγάλο κόλπο έρχεται με το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις. Αριστούργημα ταξικής μεροληψίας. Λες και είναι γραμμένο από τον ΣΕΒ. Αλλωστε μόνον αυτός το βρίσκει καλό. Παλεύει χρόνια να το πετύχει. Ο επιμένων νικά. Επιτέλους ήρθε μια κυβέρνηση να προωθήσει όσα δίστασαν να κάνουν οι τρόικες με τα μνημόνιά τους. Κάποια στιγμή θα ανταμειφθεί.

Οι έχοντες δεν είναι αχάριστοι. Ολοι οι άλλοι, ακόμη και η ΓΣΕΕ που δεν διακρίνεται για το ταξικό μένος της εναντίον των καπιταλιστών, το πέρασαν πριονοκορδέλα. Τι να υποθέσουμε πάλι; Κόμματα, συνδικάτα, εργατικά κέντρα, σωματεία διαφωνούν εξ υποχρεώσεως και μόνον ο ΣΕΒ έχει αντιληφθεί ποιο είναι το πατριωτικό καθήκον και βάζει πλάτη για την ανόρθωση της οικονομίας;

Δυστυχώς για την κυβέρνηση ακόμη δεν έχουν εφευρεθεί οι πολιτικές που θα ευνοούν ταυτοχρόνως και τους πλούσιους και τους φτωχούς, και τους συνεπείς και τους αεριτζήδες, και τα λευκά κολάρα και τους τίμιους εργαζόμενους, και τους κομπραδόρους και τους αμειβόμενους με τον κατώτατο μισθό, και τους βαθύπλουτους με τις πτωχευμένες επιχειρήσεις και τους απολυμένους χωρίς αποζημίωση, και αυτούς που έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και αυτούς που αναγκάζονται να φιλήσουν κατουρημένες ποδιές για να επιβιώσουν. Το ποιους ενισχύει η κυβέρνηση είναι ορατό διά γυμνού οφθαλμού.

Ανάγωγα

Από ποια λέξη έχουν πάρει διαζύγιο ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί του; Την αυτοκριτική. Ποια λέξη δεν έχει εμφανιστεί ούτε μία φορά στις ομιλίες, τις παρεμβάσεις, τις εμφανίσεις τους στα μέσα ενημέρωσης; Η συγγνώμη. Ποια φράση μισούν περισσότερο και από τις αμαρτίες τους; Εκανα λάθος. Ούτε ο Ιησούς δεν ήταν τόσο αλάνθαστος!

Written by Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι