Τ. Παππάς: Η υποκρισία του “φιλελευθερισμού”

Γράφει ο Τάσος Παππάς

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

 

Αντέδρασε ακαριαία, όπως πανηγυρίζουν τα δεξιά μέσα ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία και διέγραψε με συνοπτικές διαδικασίες το τριτοκλασάτο στέλεχος –που είναι και ψάλτης– για τη σύγκριση που έκανε ανάμεσα στον εμπρησμό προσφυγικής δομής και στο ειδυλλιακό ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη. Με ανάλογη ταχύτητα είχε διαγράψει τον δήμαρχο Αργους για τα αντισημιτικά σχόλιά του, αλλά τον στήριξε στις δημοτικές εκλογές. Με ανάλογη ταχύτητα είχε διαγράψει και ένα άλλο τεταρτοκλασάτο στέλεχος που είχε πει μια χοντράδα.

Κινήσεις χωρίς κόστος μόνο και μόνο για να παραχθούν εντυπώσεις ότι η Ν.Δ. είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα που δεν ανέχεται στις τάξεις της ανθρώπους με ακραίες απόψεις. Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Αν εξαιρέσει κανείς την αποπομπή Ζαγοράκη (είναι ευρωβουλευτής), όλες οι άλλες διαγραφές δεν προκαλούν καμία ζημιά. Ασε που οι πόρτες θα είναι ανοιχτές, τις οποίες θα ξαναπεράσουν κάποια στιγμή στη ζούλα για να συνεχίσουν το θεάρεστο έργο τους και τον αγώνα τους για την παραμονή του κόμματος στην εξουσία.

Για το τελευταίο κρούσμα, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Γιώργος Στεργίου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η κυβέρνηση με μέτρο, σύνεση και αποφασιστικότητα προασπίζεται τα εθνικά συμφέροντα. Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν με δηλώσεις ή πράξεις να υπονομεύσει την εθνική προσπάθεια». Μάλιστα. Ο εξτρεμισμός του στελέχους από την Ηλεία υπονομεύει την εθνική προσπάθεια. Υπονομεύουν ή όχι την εθνική προσπάθεια οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Δούρειος Ιππος του Ερντογάν; Θα διαγραφεί ο κ. Πέτσας; Οχι, φυσικά, αφού ως κυβερνητικός εκπρόσωπος απλώς εξέφρασε τη θέση του προϊσταμένου του. Μπορεί ο προϊστάμενος της παράταξης να διαγράψει τον εαυτόν του;

Ο παλιός Κυριάκος Μητσοτάκης σίγουρα θα διέγραφε αρκετούς υπουργούς και βουλευτές, ίσως και τον σημερινό Κυριάκο Μητσοτάκη. Υπονομεύει ή όχι την εθνική προσπάθεια η τοποθέτηση βουλευτίνας ότι η μόνη ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ; Θα διαγραφεί; Σε καμία περίπτωση, γιατί θα προκληθούν εντάσεις στο εσωτερικό του κόμματος κι αυτό θα βλάψει την παράταξη και θα δώσει επιχειρήματα στον αντίπαλο.

Θα διαγραφούν ή έστω θα κληθούν να το βουλώσουν κάτι απίθανοι τύποι που είναι και βουλευτές οι οποίοι γυρίζουν από κανάλι σε κανάλι και λένε του κόσμου τις φρικαλέες ανοησίες, καταγγέλλουν μέσα ενημέρωσης ότι είναι η πέμπτη φάλαγγα του Ερντογάν και κατηγορούν βουλευτές άλλων κομμάτων για προδοσία; Είστε καλά; Οι άνθρωποι τη δουλειά που τους έχει αναθέσει η ηγεσία κάνουν και μάλιστα με αξιοζήλευτο επαγγελματισμό.

Ποια είναι αυτή η δουλειά; Μα, να μείνουν στις τάξεις του κόμματος οι ακροδεξιοί που είναι θυμωμένοι λόγω της κωλοτούμπας του Κυριάκου Μητσοτάκη στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Στο ζήτημα αυτό κορυφαίοι υπουργοί ξέχασαν όλα όσα έσουρναν στην προηγούμενη κυβέρνηση και παλεύουν με όλα τα μέσα για να εφαρμοστεί η… κατάπτυστη συμφωνία που υπέγραψαν οι… ολετήρες Τσίπρας και Κοτζιάς. Για να μην εξοργίσουν κι άλλο το ακροατήριό τους ξερνούν χολή εναντίον της Αριστεράς αδιαφορώντας για το αν υπονομεύουν την εθνική προσπάθεια. Εκτός αν για την κυβέρνηση στην εθνική προσπάθεια δεν έχουν δικαίωμα να συμμετάσχουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η υπόλοιπη Αριστερά, καθότι οι αριστεροί, όπως πιστεύει η Δεξιά, δεν είναι και πολύ πατριώτες.


Ανάγωγα

Πανικός στις αγορές. Ψυχραιμία. Μην ανησυχείτε. Θα έρθει το περιβόητο αόρατο χέρι της αγοράς και θα αποκαταστήσει τις ισορροπίες. Δεν το πιστεύετε; Μου λέτε ότι πάλι τα κράτη θα παρέμβουν για να σώσουν τον καπιταλισμό και στη συνέχεια θα αποχωρήσουν αφήνοντας ελεύθερο το πεδίο στις αγορές και στο διαβόητο αόρατο χέρι τους; Ε, εσείς δεν τρώγεστε με τίποτα. Με αριστεριστές κάνετε παρέα;

Written by

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι