Τώρα που έχασε (τα πάντα), ο Μπέρνι Σάντερς μπορεί να κερδίσει (σχεδόν… τα πάντα)

 

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Το κάδρο της Ιστορίας τον περίμενε υπομονετικά πριν από τέσσερα χρόνια. Τότε που χρειάστηκε μια αποκρουστική εσωκομματική συνωμοσία, ώστε να μην περάσει στα χέρια του το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, και να βρεθεί η Χίλαρι Κλίντον απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ για τον Λευκό Οίκο. Με τα… γνωστά αποτελέσματα.

Ο Μπέρνι Σάντερς βρέθηκε τότε στη σωστή πλευρά της Ιστορίας. Στους νικητές της ηθικής συνείδησης. Σήμερα, μετά τη νέα βαριά ήττα του στην… τρίτη Σούπερ Τρίτη, με τον Τζο Μπάιντεν να “κλειδώνει” ουσιαστικά το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, μετά την εκκωφαντική επικράτησή του στη Φλόριντα, το Ιλινόις και την Αριζόνα, ο βετεράνος Γερουσιαστής του Βερμόντ βρίσκεται αντιμέτωπος με τον καθρέφτη της δικής του συνείδησης.

Τώρα που έχασε τα πάντα, έχει την ευκαιρία να κερδίσει… σχεδόν τα πάντα. Ο τρόπος και ο χρόνος της απόσυρσής του από μια μάταιη κούρσα, θα επιτρέψει στην πλατιά κοινωνική συμμαχία που διαμορφώνεται γύρω από τον Τζο Μπάιντεν, να ισχυροποιηθεί περαιτέρω. Να διευρυνθεί σε πληθυντικά και περισσότερο δυναμικά κοινά. Να διαμορφώσει συνθήκες μη αναστρέψιμης πολιτικής ανατροπής, που θα καταστήσει αυτονόητη την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ τον Νοέμβριο.

Not me. Us… Ακριβώς όπως λέει και το κεντρικό σύνθημα της καμπάνιας του Μπέρνι Σάντερς.

 

Written by Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας