• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να αφήσει η Ελλάδα πίσω της την κρίση


 
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή:
O κ. Μητσοτάκης προσπάθησε με κάθε τρόπο να εκτρέψει τη συζήτηση από τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα των Ελλήνων. Και το έκανε χωρίς κανένα ηθικό ενδοιασμό. Ομιλία στη Συζήτηση για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
Ο κ. Μητσοτάκης δεν θέλει να συζητήσουμε για το σχέδιό μας για οριστική έξοδο από την κρίση, για διατηρήσιμους ρυθμούς ανάπτυξης και για οριστική επιστροφή στην κανονικότητα. Προκειμένου να πετύχει τον σκοπό του, δεν δίστασε να κυλιστεί στο βούρκο και τη λάσπη.
Ζήτησα να αντιπαραβάλουμε τα πολιτικά μας σχέδια και τη στρατηγική μας για την επόμενη μέρα της χώρας. Ώστε να κρίνουν και να συγκρίνουν οι πολίτες τόσο τα πεπραγμένα όσο και το σχέδιο μας για το μέλλον.
O πολιτικός του λόγος είναι απαξιωτικός για τους πολλούς. Μιλά για αδαή πλειοψηφία. Το περασμένο Σάββατο είπε ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη, παροχή πελατειακού κράτους και σε κάθε περίπτωση, ανέφικτο να δοθεί. Τί θα κάνει άραγε όταν έρθει η ρύθμιση στη Βουλή.
Από τον Αύγουστο του 2018, αυτή η Βουλή συνέρχεται για να ψηφίσει μέτρα σταδιακής αποκατάστασης των αδικιών. Αποκαταστήσαμε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις στα εργασιακά, αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό και καταργήσαμε τον ντροπιαστικό υποκατώτατο για τους νέους.
Υλοποιήσαμε ένα-προς-ένα όσα δεσμεύτηκα ότι θα κάνουμε στη ΔΕΘ: Την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, τις 4.500 προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή, το επίδομα στέγασης που μέχρι σήμερα έχει βοηθήσει 240.000 συμπολίτες μας.
 
 

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...