• 29 Μαΐου, 2020

Τσίπρας και Τσακαλώτος συμφώνησαν… "να τα δώσουν όλα" (ενόψει εκλογών)


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Η σύσκεψη του Αλέξη Τσίπρα με τον Ευκλείδη Τσακαλώτου, παρουσία και του Γιώργου Χουλιαράκη, είχε προαναγγελθεί εδώ και καιρό.
Μεγάλη Τετάρτη μεσημέρι λοιπόν, τη στιγμή που η Εβδομάδα των Παθών αρχίζει να πλησιάζει στην κορύφωση του Θείου Δράματος, και φυσικά στη σκιά της υπόθεσης Πολάκη, που επισκίασε όλα τα υπόλοιπα ζητήματα της επικαιρότητας.
Ο Πρωθυπουργός και το οικονομικό επιτελείο, συμφώνησαν… “να τα δώσουν όλα” ενόψει εκλογών, για να θυμηθούμε την ιστορική προτροπή του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Δημήτρη Τσοβόλα.
Φυσικά, η βασική στόχευση είναι οι βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου, με… ενδιάμεση στάση τις ευερωεκλογές του Μαϊου. Στο Μέγαρο Μαξίμου ποντάρουν ότι, με στοχευμένες παροχές, φοροελαφρύνσεις και μέτρα στήριξης, τόσο των οικονομικά αδύναμων, όσο και της μεσαίας τάξης, θα φρενάρουν την πτώση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ.
Θα κλείσουν μέτωπα που άνοιξε η κυβέρνηση με κοινωνικές ομάδες οι οποίες τον στήριξαν στις εκλογές του 2015. Και θα… βγάλουν στο ξέφωτο πολιτικές θέσεις του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, που εκτιμούν ότι… ευνοούν την κυβέρνηση.
Μεγάλες προσδοκίες…

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...