Το Χόλιγουντ… κάνει ότι δεν καταλαβαίνει

Του Γιώργου Παπακώστα

Δημοσιογράφος

Τελικά η καμπάνα του δικαστηρίου της Νέας Υόρκης ήχησε βαριά στα αυτιά του μεγαλοπαραγωγού του Χόλυγουντ Harvey Weinstein για τις κατηγορίες βιασμών που τον βάραιναν. 23 χρόνια φυλάκιση του ανακοίνωσε ο δικαστής και όλοι τώρα αναμένουν την έφεση που θα ασκήσει το επόμενο διάστημα.

Με δυο βασικές μάρτυρες κατηγορίας, τέσσερις επιπλέον γυναίκες μάρτυρες και πάνω από 90 γυναίκες που εκτός δικαστηρίου δήλωσαν τις τραγικές εμπειρίες που είχαν με τον Weinstein τα τελευταία 20 χρόνια, αποδείχθηκε αδύνατον για τους συνηγόρους υπεράσπισης του να τον γλιτώσουν από την εξοντωτική ποινή. Ο ίδιος δήλωσε μπερδεμένος από την όλη κατάσταση, αλλά λογικά θα βρει αρκετό ελεύθερο χρόνο τα επόμενα χρόνια για να τα ξεμπερδέψει…Αν προλάβει, βέβαια, γιατί τον περιμένουν καινούριες δίκες, αυτή τη φορά στο Λος Άντζελες για άλλες υποθέσεις σεξουαλικών επιθέσεων που τον βαραίνουν.

Εντωμεταξύ το επίσημο Χόλυγουντ, που ποτέ δεν ξέρει και ποτέ δεν έχει ακούσει τίποτα, απουσιάζει επιδεικτικά από το προσκήνιο, προφανώς σχεδιάζοντας τις μελλοντικές κινήσεις του, καθώς η περίπτωση του Weinstein δεν ήταν ούτε η πρώτη και σίγουρα δεν θα είναι η τελευταία…