• 20 Ιανουαρίου, 2021

Το τελειωτικό χτύπημα του Τραμπ στην αμερικανική Δημοκρατία

 Το τελειωτικό χτύπημα του Τραμπ στην αμερικανική Δημοκρατία

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Η εικόνα τηλεοπτικών δικτύων να διακόπτουν την απευθείας μετάδοση των δηλώσεων ενός ενεργεία Προέδρου των ΗΠΑ, και μάλιστα από το πόντιουμ του Λευκού Οίκου, είναι ιστορικά πρωτοφανής. Πολύ περισσότερο, ο απευθείας αρνητικός σχολιασμός του διαγγέλματος, με την κατηγορία της… διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Το ζήσαμε και αυτό λοιπόν, στις φετινές προεδρικές εκλογές. Ο Ντόναλντ Τραμπ ανέβηκε στο βήμα της ενημέρωσης του Λευκού Οίκου και εξαπέλυσε νέες, σφοδρές κατηγορίες για εκτεταμένη νοθεία εις βάρος του, ώστε να εκλεγεί Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζο Μπάιντεν.

Ο 45ος ένοικος του Οβάλ Γραφείου βρίσκεται… στην έξοδο. Διαμορφώνει ωστόσο το κατάλληλο σκηνικό ώστε, την επόμενη μέρα να είναι ο ίδιος το επίκεντρο. Με τελική προοπτική, τη νέα υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024, και σε κάθε περίπτωση τον ισχυρό έλεγχο της κοινωνικής βάσης του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Η δε τακτική του Twitter να… κρύβει τις επίμαχες αναρτήσεις του, φυσικά και ευνοεί τη στρατηγική επιδίωξή του να εμφανίζεται ως… θύμα του συστήματος.

Το τελειωτικό χτύπημα στην αμερικανική Δημοκρατία, από τον άνθρωπο που… υποτίθεται ότι έχει ορκιστεί να την υπερασπίζεται.

 

Κονδυλία Ορτανσίου

Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας

Διαβάστε Ακόμα...