• 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Το σχέδιο για να κερδίσει ο Τραμπ τις εκλογές του 2020, χάρη σε… μια γυναίκα

 

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Το 2016 ήταν το έτος καμπής, που επέτρεψε στην Κέλιαν Κόνγουεϊ να περάσει στην Ιστορία. Μια από τις πιο εμβληματικές πολιτικές αναλύτριες των Ρεπουμπλικανών, άλλαξε επίπεδο, όταν διαδέχτηκε τον Πολ Μάναφορτ στην ηγεσία της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η στιγμή ήταν ο Αύγουστος του 2016, σχεδόν τρεις μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, με τη Χίλαρι Κλίντον να διατηρεί διψήφιο προβάδισμα σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Το θυελλώδες πολιτικό μυαλό της Κέλιαν Κόνγουεϊ… προσπέρασε ακόμη και τον Στιβ Μπάνον, εφηύρε τη ρητορική περί “ξεχασμένης κοινωνίας”, διόρθωσε μερικώς το προφίλ του… μισογύνη Τραμπ στις γυναίκες, και κατάφερε το αδιανόητο.

Ο 45ος Πρόεδρος των ΗΠΑ έχει ομολογήσει δημοσίως, παραμερίζοντας το υπερτροφικό “εγώ” του, ότι χωρίς την Κέλιαν Κόνγουεϊ, δεν θα είχε κερδίσει τις εκλογές. Και έχει δίκιο. Σκεφτείτε για παράδειγμα ότι, ο Πολ Μάναφορτ, προκάτοχος της Κέλιαν Κόνγουεϊ στη διεύθυνση της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, βρίσκεται… σήμερα στη φυλακή.

Ενόψει 2020, με τις δημοσκοπήσεις να εμφανίζουν τον Ντόναλντ Τραμπ να χάνει από τους περισσότερους διεκδικητές του προεδρικού χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος, αρκετοί είναι εκείνοι που αναζητούν ένα σημείο καμπής, σαν και εκείνο στο οποίο πρωταγωνίστησε το 2016 η Κέλιαν Κόνγουεϊ. Σύμφωνα με ένα σενάριο που έχει αρχίσει να κερδίσει υποστηρικτές, το σχετικό σχέδιο έχει και πάλι ως πρωταγωνίστρια μια γυναίκα.

Τη Νίκι Χέιλι, μέχρι τα τέλη του 2018 πρέσβειρα των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, αγαπημένο παιδί των συστημικών παικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και… του ισραηλινού λόμπι, την οποία στηρίζουν για υποψήφια Αντιπρόεδρο του Ντόναλντ Τραμπ το 2020.

Φυσικά, ο Τραμπ είπε πρόσφατα ότι θα έχει εκ νέου ως ταίρι τον Μάικ Πενς, ελάχιστοι ωστόσο… πείθονται. Το επιχείρημα άλλωστε είναι ακλόνητο. Μονάχα μια γυναίκα σαν τη Νίκι Χέιλι, μπορεί να άρει μέρος της τοξικότητας που συνοδεύει πλέον τον Τραμπ. Ίσως και να του ξαναδώσει τη νίκη, στη μάχη του 2020 για τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...