• 30 Σεπτεμβρίου, 2020

Το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, και η (δύσκολη αλλά αξιοπρεπής) επιλογή της αυτοδιάλυσης…

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Έκτακτο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, αποφάσισε η Φώφη Γεννηματά, αναφέρει η σχετική είδηση. Πεπερασμένη η χρησιμότητά της, ως είδηση. Η ουσία βρίσκεται αλλού. Στο αν η σημερινή επικεφαλής ΠΑΣΟΚ και Κινήματος Αλλαγής, η πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, και όσα στελέχη δεν έχουν… μολυνθεί από τον ιό της γοητείας και του φλερτ με τη “Δεξιά”, όπως θα έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχουν το θάρρος να προχωρήσουν στην αυτονόητη κίνηση ηθικής και πολιτικής λογικής.

Στη δύσκολη, αλλά πάνω από όλα αξιοπρεπή και ιστορικά συνεπή επιλογή της αυτοδιάλυσης. Αρχικά του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτικοί οργανισμοί χωρίς κοινωνική βάση και με… ατροφικά στελέχη, δεν έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Με το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, η κοινωνική βάση… φεύγει για τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ αρκετά στελέχη που θα έπρεπε να υπερασπίζονται τις θέσεις του φορέα που τους στεγάζει, εμφανίζονται στα ΜΜΕ, ειδικά στην τηλεόραση, περίπου ως… συνεργαζόμενοι με τη Νέα Δημοκρατία.

Η εικόνα είναι θλιβερή για το κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και θα έπρεπε να ξορκίζει, περισσότερο από κάθε άλλον, τα παιδιά του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιώργου Γεννηματά.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...