Το στοίχημα της Όλγας Τρέμη να αλλάξει η… χωροταξία της βραδινής ενημέρωσης

 

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Η εκπομπή “10” στην ΕΡΤ, δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητη από τη δημοσιότητα. Η επιστροφή της Όλγας Τρέμη στην πρώτη γραμμή της τηλεόρασης, η πρόθεση της νέας διοίκησης της ΕΡΤ να παρουσιάσει μια διαφορετική δημόσια τηλεόραση, και μια αρμονική σύνθεση συντελεστών, με τους Αντώνη Δελλατόλα, Ηλία Κανέλλη, Κατερίνα Γαλανού και Νικόλ Λειβαδάρη, να συνεπικουρούνται από ένα αξιόμαχο επιτελείο στελεχών του Ραδιομεγάρου.

Οι συντελεστές της εκπομπής είχαν την ευκαιρία να… ανοίξουν την καρδιά τους, σε συνάντηση γνωριμίας με δημοσιογράφους του τηλεοπτικού ρεπορτάζ, παρουσιάζονας τις σκέψεις και τους σχεδιασμούς τους, ώστε το “προϊόν” που προσφέρουν στους τηλεθεατές να εξελιχθεί και να κερδίσει πληθυντική απήχηση.

Η πιο ενδιαφέρουσα πτυχή αφορά το μεγάλο στοίχημα της Όλγας Τρέμη, όπως το μοιράζεται η ίδια. Να αλλάξει η… χωροταξία της βραδινής ενημέρωσης, να μην εξορίζεται στη μεταμεσονύχτια ζώνη, και να διεκδικήσει έναν δικό της, αυτόνομο ζωτικό χώρο, απέναντι σε ακριβοππληρωμένες παραγωγές και σόου, που προβάλλουν τα τηλεοπτικά κανάλια στην prime-time ζώνη.

Το εγχείρημα φιλόδοξο. Η Όλγα Τρέμη ωστόσο… έχει πείσμα.

 

 

Written by

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος