• 21 Ιανουαρίου, 2021

Το… πρώτο αίμα στην αντιπαράθεση Μητσοτάκη-Τσίπρα (με διαφορετικούς ρόλους)

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Είχε το ενδιαφέρον της η αντιπαράθεση αυτή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας σε διαφορετικούς ρόλους από ό, τι τους είχαμε συνηθίσει μέχρι πρότινος. Ο ένας Πρωθυπουργός, ο άλλος Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες, οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι, αλλά ως γνωστόν… έτσι είναι η ζωή. Και η πολιτική.

Μητσοτάκης και Τσίπρας έχυσαν το… πρώτο αίμα στην κοινοβουλευτιθκή αντιπαράθεσή τους, στο πλαίσιο της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων της αυτοδύναμης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Παρουσίασαν το σχέδιό τους, ο καθένας από το μετερίζι στο οποίο τον έταξε ο ελληνικός λαός, και… η ζωή συνεχίζεται.

Η αντιπαράθεση δεν είναι μετωπική και θυελλώδης. Όπως άλλωστε είπε και ο σημερινός Πρωθυπουργός στον προκάτοχό του στο Μέγαρο Μαξίμου, “αντίπαλοι είμαστε, όχι εχθροί”.

Το πρώτο βήμα για την υπέρβαση του εθνικού διχασμού έχει γίνει, με τους δυο πολιτικούς αρχηγούς να παραμερίζουν τους ακραίους εντός των κομμάτων τους. Το πραγματικό τεστ βέβαια, θα είναι… στους δρόμους. Ή, σε κάθε περίπτωση, μετά από μερικούς μήνες θητείας της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...