• 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Το προνόμιο να σε θυμούνται με το μικρό όνομά σου. Αμαλία. Σκέτο. Πλήρες…

 Το προνόμιο να σε θυμούνται με το μικρό όνομά σου. Αμαλία. Σκέτο. Πλήρες…

 

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Η γοητεία που ασκούν στην καρδιά οι λέξεις. Και πόσο εντυπώνονται στη μνήμη, όταν πίσω από αυτές μπορεί κανείς να διακρίνει πρόσωπο. Υπόσταση. Χαρακτήρα. Διαδρομή. Παράδειγμα. Αποτύπωμα.

Ένα όνομα. Το μικρό όνομα. Αυτό που θέλει ωκεανούς συγκυριών για να ξεχωρίσει και να διατηρήσει την αντοχή του στη φθορά του χρόνου. Στη φθορά της συνθηκολόγησης με τη ρουτίνα.

Λέξεις. Πολλές και διαφορετικές. Από ξεχωριστές αφετηρίες. Για να απευθύνονται σε διαφορετικούς αποδέκτες. Και να τους παρακινούν να αφεθούν στη μελωδία της παρότρυνσης, που σιγοψιθυρίζουν.

Συγγραφέας. Ελληνίδα. Γυναίκα. Η Αμαλία Μεγαπάνου “έφυγε” πλήρης ημερών. Αλήθεια όμως, “γεμίζει” πραγματικά ποτέ ένα ταξίδι ζωής; Όταν συνειδητοποιείς ότι η ζωή είναι το ταξίδι; Ένα ταξίδι προνομιακό, που σου προσφέρεται για να το δωρίσεις στο μέλλον. Σε εκείνους που θα έρθουν.

Η σύζυγος του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Μια πραγματική “Πρώτη Κυρία” για μια Ελλάδα που έδινε σημασία στην υπεραξία του σεβασμού και του ήθους. Σε αυτή την ατίθαση ταυτότητα διαδρομής, που λέγεται αξιοπρέπεια.

Συγγραφέας. Ελληνίδα. Γυναίκα. Με το προνόμιο να συνεχίζει το ταξίδι της, και μετά το τέλος της ζωής της. Χάρη στις λέξεις. Το παράδειγμα. Το αποτύπωμα.

Με το προνόμιο να έχει εξαιρέσει τον εαυτό της από τον πληθωρισμό της ανωνυμίας και της ασημαντότητας.

Με το προνόμιο να την έχουν μάθει και να τη θυμούνται με το μικρό όνομά της.

Αμαλία. Σκέτο. Πλήρες…

Μάνος Οικονομίδης

Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Διαβάστε Ακόμα...