Το "πραξικόπημα" στον Λευκό Οίκο σπρώχνει τον Τραμπ στην αγκαλιά του… άρχοντα του σκότους


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Το “πραξικόπημα” του… βαθέως κράτους, μέσα από τον Λευκό Οίκο, όπως θεωρεί ο Ντόναλντ Τραμπ ότι συνέβη με το ανώνυμο άρθρο “ανώτερου αξιωματούχου” στους New York Times, φαίνεται ότι σπρώχνει και πάλι τον σημερινό ένοικο του Οβάλ Γραφείου στην αγκαλιά του… άρχοντα του σκότους.
Ο Στιβ Μπάνον είναι και πάλι εδώ, λες και δεν έφυγε ποτέ. Ο γκουρού της υπερσυντηρητικής Αμερικής, του οποίου η προ μηνών αποχώρηση από τον Λευκό Οίκο, άνοξε σαμπάνιες στη φιλελεύθερη Αμερική κα το Χόλιγουντ, βγήκε να υπερασπιστεί ανοικτά τον Ντόναλντ Τραμπ, και να μιλήσει για επιχειρούμενο “πραξικόπημα” από την πλευρά του βαθέως κράτους. Δηλαδή, από τους εκπροσώπους της θεσμικής Ουάσινγκτον, που είδαν από την αρχή, τόσο τον Ντόναλντ Τραμπ όσο και τον Στιβ Μπάνον, ως διαρκή και επίμονη απειλή για τα συμφέροντά τους.
Σύμφωνα με σχετικά ρεπορτάζ των αμερικανικών ΜΜΕ, τις τελευταίες μέρες έχει καταγραφεί… υπόγεια συνεννόηση ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Στιβ Μπάνον, χωρίς ακόμη να μπορεί κανείς να προβλέψει με ασφάλεια, αν το καινούριο μωσαϊκό το οποίο διαμορφώνεται, θα οδηγήσει στην… αδιανόητη ολική επαναφορά του στρατηγικού μυαλού της καμπάνιας Τραμπ, στη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής