Το Ποτάμι διαφέρει… Επιλογές ποιότητας και ουσίας για το ευρωψηφοδέλτιο

 

Η ομάδα του Ποταμιού για τις Ευρωεκλογές του Μαΐου συμπληρώνεται σήμερα με νέα πρόσωπα. Ένα διαφορετικό σύνολο 30 ανθρώπων που βάζουν την πολιτική δίπλα στην επαγγελματική τους ζωή και δεν κάνουν την πολιτική το επάγγελμά τους. 15 Έλληνες που δημιουργούν και προσφέρουν στις χώρες της Ευρώπης και 15 Έλληνες που αγωνίζονται «ευρωπαϊκά» από ελληνικού εδάφους.

Το Ποτάμι υπενθυμίζει ότι για να ψηφίζουν οι Έλληνες που ζουν εκτός Ελλάδας θα πρέπει να το δηλώσουν στις προξενικές αρχές της χώρας μας μέχρι τέλος Μαρτίου.
Παρακάτω η συνολική λίστα των 30 υποψηφίων του Ποταμιού με σύντομα βιογραφικά στοιχεία για καθέναν και καθεμιά:
Δείτε το βίντεο με τους υποψηφίους:

Δείτε ξεχωριστά τον κάθε υποψήφιο:
avramidis
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στη Νομική Σχολή Αθηνών. Υπήρξε Διευθύνων Σύμβουλος της [email protected] έως το 2012. Είναι γενικός διευθυντής της ΕΛΙΞΗ Α.Ε., παραγωγού της μπύρας DELPHI, με δίκτυα διανομής σε Ελλάδα και εξωτερικό.


anagnostopoulos
Με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, αλλά μεγάλωσε στην Πάτρα. Σπούδασε νομικά (αλλά και θεολογία) στην Αθήνα, όπου δικηγορεί με ειδικότητα στο Ποινικό Δίκαιο. Παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, χορτοφάγος και μαραθωνοδρόμος.


andritsos
Γεννήθηκε το 1986 στη Γερμανία και έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Ντάρμστατ, κι εργάζεται ως διευθυντής πωλήσεων του εξωτερικού σε μηχανολογική εταιρία. Το 2014 εκλέχθηκε πρόεδρος της εκεί ελληνικής κοινότητας.


vlachos
Φυσικός, ερευνητής στο CERN στην Ελβετία. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κρήτης και Δρ. του Πανεπιστημίου του Liverpool. Διαθέτει μεταπτυχιακά στη διοίκηση επιχειρήσεων και στην πληροφορική. Είναι εκπαιδευτής αυτόνομων καταδύσεων. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.


gerouki
Εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας, Δρ. του Πανεπιστημίου του Ελσίνκι, τέως σχολική σύμβουλος και μητέρα μιας πολυπολιτισμικής οικογένειας. Μοιράζει τη ζωή της ανάμεσα στην Ελλάδα – την Κρήτη – και τη Φινλανδία. Νιώθει την Ευρώπη σπίτι της!


gianna
Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιέννη και το Σάλτσμπουργκ. Η ειδικότητά της είναι οι ευρωπαϊκές σπουδές και τα οικονομικά του φύλου και της μετανάστευσης. Μιλάει τέσσερις ξένες γλώσσες. Είναι υποψήφια Δρ. στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.


grammatikopoulou
Γεννήθηκε στη Ρωσία. Ιδρυτικό μέλος του Δικτύου Στήριξης, για την υποστήριξη γυναικών που έχουν βιώσει των εγκλεισμό. Εργάστηκε στην Επάνοδο, τον ΔΣΑ και στην “Νομική Βιβλιοθήκη”. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές, με υποτροφία, στο Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης.


damanaki
Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές με αντικείμενο τη Βιοηθική στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Ασκεί μάχιμη δικηγορία από το 2013. Είναι επικεφαλής των Νέων του Ποταμιού.


dimakopoulos
Είναι πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ, εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα στη μελέτη και εφαρμογή ενεργειακών συστημάτων αλλά αρθρογραφεί τακτικά στην Athens Voice για πολιτικά και κοινωνικά θέματα. Γεννήθηκε το 1972.


kaisaris
Σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις και Πολιτικές Επιστήμες, ενώ έκανε μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σπουδές. Εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες “ΑΘΗΝΑ 2004”. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται επαγγελματικά με ΜΚΟ, Διεθνείς Οργανισμούς (UNHCR, IOM) και Δημόσιες Υπηρεσίες (Υπηρεσία Ασύλου).


kakavela
Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Πολυτεχνείο της Πάτρας. Υπήρξε η πρώτη γυναίκα εργοταξιάρχης σε έργο Φυσικού Αερίου στην Ευρώπη. Δραστηριοποιείται στον κλάδο τα τελευταία 30 χρόνια, έχοντας περάσει από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες.


kaklikis
Σπούδασε Νομικά και Εγκληματολογία. Διετέλεσε μέλος του ΔΣΑ. Έως το 2013 υπηρέτησε στη Ελληνική διπλωματική υπηρεσία. Υπηρέτησε στη Διεύθυνση Ευρώπης-Βόρειας και Νότιας Αμερικής και δύο φορές στη Διεύθυνση Τουρκίας. Είναι μέλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες.


kalafatakis
Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα. Είναι ειδικευόμενος Νευρολόγος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ηρακλείου. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, μετεκπαιδεύτηκε στην απεικόνιση του ανθρώπινου εγκεφάλου (Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου) και εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή (Πανεπιστήμιο του Bristol).


karageorgiadis
Εργάζεται ως επικεφαλής αναλυτής και σύμβουλος έργων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Μηχανικός Παραγωγής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Deree College και μεταπτυχιακά στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2017 εκλέχθηκε στο Εθνικό Συμβούλιο Αλλοδαπών Λουξεμβούργου – ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του οργάνου.


karkampasis
Πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Φρανκφούρτη και στη Χάγη. Έχει διατελέσει Πρέσβης στην Αλβανία, στην Πολωνία και στην Κούβα καθώς και Διευθυντής της Διπλωματικής Ακαδημίας του Υπουργείου Εξωτερικών. Έχει κάνει σπουδές Αρχαιολογίας, Κλασικής και Γερμανικής Φιλολογίας και μιλά έξη γλώσσες.


korkovelos
Οικονομολόγος με σπουδές στην Αθήνα, μεταπτυχιακά στο Paris I και διδακτορικό σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης. Μπήκε στη Κομισιόν το 1989 και σήμερα είναι υπεύθυνος σε θέματα προϋπολογισμού και στρατηγικών υποδομών. Από το 2015 συμμετέχει στην “Ομάδα Ελλήνων για την προώθηση των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα”.


konstantakatos
Ενεργό μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος (PS) από το 1994 κοινοτάρχης στο χωριό που κατοικεί (Frais) από το 1998. Έχει διατελέσει δυο θητείες αναπληρωτής αντινομάρχης και 3 θητείες αντιδήμαρχος. Από το 2017 είναι αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και αντιπλημμυρικής προστασίας στον Δήμο του Grand Belfort.


konstantinidis
Πρώην επιστημονικός διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Prorata. Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Συμπεριφοράς και Μεθοδολογίας Πολιτικής Έρευνας του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πατέρας δύο παιδιών.


mourmouri
Γεννήθηκε στη Δράμα και μετανάστευσε μαζί με την οικογένειά της στη Γερμανία. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στο Αννόβερο σε αριστερούς σχηματισμούς για πάνω από 30 χρόνια. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος στο Δήμο του Αννοβέρου. Σήμερα εργάζεται ως νομική υπάλληλος στο γερμανικό δημόσιο.


papadopoulos
Σεισμολόγος με σπουδές, έρευνα, διδασκαλία στην Ελλάδα, ΗΠΑ, Ιαπωνία και εμπειρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, UNESCO, Συμβούλιο Ευρώπης. Βραβεία από Ακαδημία Αθηνών και EuroScience. Φοίτησε σε νυχτερινό λύκειο, πολιτεύεται για πρώτη φορά.


perrakis
Βιολόγος με διδακτορικό στο Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL) στην Γερμανία, μετα-διδακτορικός υπότροφος του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας (EMBO) στην Ολλανδία. Από το 2001 με δικιά του ερευνητική ομάδα στο Ολλανδικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο και από το 2018 καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης.


repas
Αρχιτέκτονας του Ε.Μ.Π. με σπουδές Φυσικής στο Παν/μιο Αθηνών. Ασχολήθηκε κυρίως με βιομηχανικά και επαγγελματικά κτίρια. Έχει πλούσια κοινωνική και πολιτιστική δράση και έχει ονομαστεί «μεγάλος ευεργέτης» σε χωριό στην Αρκαδία. Έφυγε από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, σε ηλικία που άλλοι δικαιούνται …σύνταξη.


sagiannis
Πτυχιούχος της Δημόσιας Τεχνικής Σχολής Αργυροχρυσοχοίας, συνέχισε τις σπουδές του στο Δ.ΙΕΚ Ανθοκομίας-Κηποτεχνίας Αναβρύτων.Τα τελευταία 20 χρόνια διατηρεί – με τη σύζυγό του – επιχείρηση που ασχολείται με τη διακόσμηση γάμων και παράλληλα είναι επαγγελματίας αυτοκινητιστής.


sidiropoulou
Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και μεταπτυχιακές σπουδές στο LSE. Το 2012 συμμετείχε ως η μοναδική Ελληνίδα στην προετοιμασία αναλύσεων για τις επιπτώσεις του BREXIT σε αγροτικά θέματα. Το 2014 ηγήθηκε του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Νέων Αγροτών. Εργάζεται σ’ έναν νέο τομέα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αυτού των προϊόντων με βάση τη βιομάζα. Μιλάει αγγλικά, γαλλικά και ιταλικά.


sotiropoulos
Δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, ασκεί ενεργά τη δικηγορία και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Υπήρξε Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης στον Δήμο Αθηναίων, Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Αττικής. Συνήγορος κινημάτων πολιτών, ανάμεσα στα οποία και η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας.


tzanidaki
Γεννήθηκε στη Αυστρία και μέχρι τα 6 της έζησε στη Γερμανία. Τα χρόνια που διαμόρφωσαν το χαρακτήρα της τα πέρασε στην Ελλάδα. Εργάζεται ως Διευθύντρια Καινοτομίας και Ανάπτυξης στις Βρυξέλλες. Έχει σπουδές και μεταπτυχιακούς τίτλους στην Ιστορία, την Αρχαιολογία, την Διαχείριση τις Πολιτιστικής Κληρονομίας, όπως επίσης στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.


tsikas
Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στην Ελλάδα και έκανε μεταπτυχιακά στη Γαλλία. Ασχολείται με θέματα διεθνούς, εξωτερικής και ευρωπαϊκής πολιτικής. Αρθρογραφεί και έχει συμμετάσχει σε σχετικά συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.


fenekos
Yποναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Αποφοίτησε απο τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και ορκίσθηκε Σημαιοφόρος του Π.Ν. το 1979. Ιδρυτικό μέλος της Κοινωνίας Αξιών. Υπήρξε γνωστός αθλητής του μπάσκετ την περίοδο 1973-1991.


Print
Σπούδασε Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και Διοίκηση Επιχειρήσεων. Είναι μεταπτυχιακή φοιτήτρια του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Έχει προϋπηρεσία σ’ επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα και τα τελευταία 17 χρόνια εργάζεται στην Διώρυγα Κορίνθου. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και ισπανικά.


chimonas
Σπούδασε Φιλολογία και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Στρασβούργου και Δημοσιογραφία στο Λονδίνο. Έχει εκδώσει εννιά μυθιστορήματα. Εργάστηκε ως αθλητικός συντάκτης στα «Νέα» ενώ άρθρα του έχουν κατά καιρούς δημοσιευτεί σε περιοδικά, εφημερίδες και στο ίντερνετ.

Best Of

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

Χατζηδάκης: Ο κ. Τσίπρας βουλιάζει στο τέλμα της αναξιοπιστίας του

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, έκανε...

Τσίπρας: Η εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Για διπλή εξαπάτηση των συνταξιούχων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη...

Newsletter

spot_img

Δείτε επίσης...

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το...

Κικίλιας: Η χρονιά ενός βιώσιμου τουριστικού μοντέλου

Στο στρατηγικό σχεδιασμό που υλοποιείται, προκειμένου η Ελλάδα να...

1000+1 νικητές κερδίζουν από 1.000 ευρώ στο νέο ΣΚΡΑΤΣ «Χίλιες και μία Τύχες»

Σκανάρεις μέσα από OPAP Store App και μία εντυπωσιακή...
Υστερόγραφα Team
Υστερόγραφα Team
Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαλύοντας ένα ιστορικό κόμμα μέσα σε μερικές εβδομάδες

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου   Όλοι το υποψιαζόμασταν, εκείνη όμως ξεπέρασε κάθε αρνητική προσδοκία. Στη σκιά και του Συνεδρίου των Τόρις, η Λιζ Τρας έχει καταφέρει ήδη...

Μητσοτάκης: Κοινές αρχές και αξίες στην πράξη, όχι στα λόγια

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα   Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή...

Το Πάμε Στοίχημα μοίρασε περισσότερα από 87 εκατομμύρια ευρώ σε κέρδη τον Σεπτέμβριο

  Μεγάλα κέρδη σε χιλιάδες νικητές μοιράζει κάθε μέρα το Πάμε Στοίχημα του ΟΠΑΠ. Τον Σεπτέμβριο του 2022 οι παίκτες κέρδισαν περισσότερα από 87 εκατομμύρια...