• 15 Ιουλίου, 2020

Το «πακέτο στήριξης» επισπεύδει τον ανασχηματισμό

 Το «πακέτο στήριξης» επισπεύδει τον ανασχηματισμό

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η διπλωματική νίκη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες, με το πλούσιο πακέτο στήριξης από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη στήριξη των οικονομιών των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο, διαφοροποιεί εν μέρει τα σχέδια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τον ανασχηματισμό.

 

Ο Πρωθυπουργός, σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξή του, εκτός από την ξεκάθαρη επιχειρηματολογία κατά των πρόωρων εκλογών, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν βιάζεται ιδιαίτερα ούτε για έναν ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

 

Το τελευταίο δεδομένο, διαφοροποιείται πλέον. Τους επόμενους μήνες, η κυβέρνηση θα χρειαστεί να κινηθεί σε άλλους ρυθμούς, να καταστρώσει συγκεκριμένα και λεπτομερή σχέδια για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, και στη συνέχεια να υπάρχει μια ομάδα κρούσης σε επίπεδο υπουργών, που θα υλοποιήσει ταχύτατα τις στοχεύσεις του Πρωθυπουργού, ώστε να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος.

 

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν φρεσκάρισμα του κυβερνητικού σχήματος και υπουργούς-καμικάζι, που θα σηκώσουν τα μανίκια, και για τον επόμενο χρόνο θα κινηθούν σε άλλους ρυθμούς. Ίσως και με ανοιχτή την προοπτική εκλογών το καλοκαίρι του 2021…

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...