Το νέο "όχι" της Μισέλ Ομπάμα για την Προεδρία των ΗΠΑ και οι πιέσεις ξένων ηγετών προς τον Τζο Μπάιντεν


 
Του Κυριάκου Βελισσάριου
 
Ένα “όχι” σταθερό και επίμονο, και μια παράλληλη πίεση για το μεγάλο “ναι”. Με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2020 στις ΗΠΑ, και την εσωκομματική μάχη για το προεδρικό χρίσμα των Δημοκρατικών, η Μισέλ Ομπάμα παρέμεινε σταθερή στην άρνησή της να κάνει το βήμα που… ονειρεύεται η ανθρωπότητα. Ο δε Τζο  Μπάιντεν, δέχεται πλέον ανοιχτά πιέσεις από ξένους ηγέτες, προκειμένου να θέσει υποψηφιότητα και να… διώξει τον Ντόναλντ Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, στην αναμέτρηση του 2020.
Η πιο… λατρεμένη Πρώτη Κυρία της Αμερικής, έστω και πρώην πλέον, στο πλαίσιο της περιοδείας της σε όλη τη χώρα για την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας της “Becoming”, επανέλαβε ότι… είναι ειλικρινής, όταν ξεκαθαρίζει ότι δεν επιθυμεί και δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα για την Προεδρία των ΗΠΑ. Όχι μόνο το 2020, αλλά και… ποτέ αργότερα.
Ο Τζο Μπάιντεν από την άλλη, βρίσκεται πολύ κοντά στη μεγάλη απόφαση. Το επιτελείο του διαρρέει… ιστορίες ανθρώπινου χαρακτήρα, ενώ δημοσιεύτηκε και ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο, σημαντικοί ξένοι ηγέτες πιέζουν τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο της εποχής Ομπάμα να θέσει υποψηφιότητα.
Για να… μην υπάρχει άγχος στην αναμέτρηση του 2020.

Written by

Ο Κυριάκος Βελισσάριος είναι πολιτικός επιστήμονας και αναλυτής