• Δεκέμβριος 12, 2019

Το νέο τεύχος του περιοδικού "Αθλοσώστης"

 Το νέο τεύχος του περιοδικού "Αθλοσώστης"


 
Αγαπητέ αναγνώστη διάβασε εδώ το e-περιοδικό “Ο Αθλοσώστης“. Σε αυτό το τεύχος θα έχεις την ευκαιρία να διαβάσεις νέα εφαρμοσμένης και αθλητικής ναυαγοσωστικής από την Ελλάδα, Βουλγαρία, Αμερική, Ιταλία και Ευρώπη. Το εξώφυλλο είναι αφιερωμένο στον Λουκά Μπισταράκη, “πατέρα” της Ελληνικής επαγγελματικής ναυαγοσωστικής. Η ταινία “Ωδή στη Χαρά της Διάσωσης” μιλάει για τη ζωή του, και βραβεύτηκε μαζί με αυτόν. Τι όμορφος τρόπος για να τιμηθεί ένας πρωτοπόρος! Ο συχνός αρθρογράφος μας, Greg Bonann, θρυλικός δημιουργός του Baywatch, μας διηγείται πως κινηματογράφησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του ’84.
Αυτό το τεύχος είναι αφιερωμένο στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ερυθρών Σταυρών και Υγείας. Συνολικά 3.200 ταινίες από 120 χώρες κατατέθηκαν προς αξιολόγηση. Το Φεστιβάλ διοργανώθηκε από τον Πρόεδρο Ilko Raev, έναν σπουδαίο άνθρωπο, υπό την αιγίδα του Βουλγαρικού Ερυθρού Σταυρού και το Ιατρικού Πανεπιστημίου Βάρνας. Οι Βούλγαροι απεδείχθησαν έξοχοι διοργανωτές και φίλοι. Αξίζουν τον έπαινο, την στήριξη και το χειροκρότημα όλου του πλανήτη! Η ταινία μου τιμήθηκε ξανά (η πρώτη φορά ήταν το 2012 στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του International Swimming Hall of Fame). Όπως εξηγώ και στο άρθρο μου, δεν υπάρχει χρόνος για πανηγυρισμούς. Η Ελληνική ναυαγοσωστική νομοθεσία είναι παρωχημένη και η αθλητική ναυαγοσωστική παραμένει ανενεργή. Αυτή η τιμητική βράβευση ήταν μόνο ένα μικρό διάλειμμα σε μια σισύφεια διαδρομή με ορίζοντα τους παραπάνω δύο στόχους: την αλλαγή της ναυαγοσωστικής νομοθεσίας και την αναγέννηση του αθλήματος. Όπως μου είπε και ο Πρόεδρος του ILSE, Dr. Detlev Mohr πρόσφατα, τα καλά πράγματα αργούν και πρέπει να είμαστε υπομονετικοί. Ασπάζομαι πολύ την σοφία του.
Πολλά άρθρα αναφέρονται σε εκπαιδευτικές δράσεις με την στήριξη του Princess Charlene of MonacoFoundation. H Ένωση Σχολών Ναυαγοσωστικής Ελλάδας δημοσίευσε 3 δελτία τύπου. Σε ένα από αυτά, ισχυρίστηκε ότι το Π.Δ. 31/2018 αποτελεί “πρότυπο” ναυαγοσωστικής νομοθεσίας. Ο Λουκάς Μπισταράκης  μιλάει για το παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον της Ελληνικής ναυαγοσωστικής, αποκαλύπτοντας ανείπωτες αλήθειες. Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εορτάζει τα 142 χρόνια από την ίδρυσή του. Το International Life Saving Federation of Europe ανακοινώνει ένα νέο μέλος του. Το ISHOF παρουσιάζει μια νέα έκθεση του γύρω από το κάπνισμα και τον υγρό στίβο. Καλή ανάγνωση. Δρ. Στάθης Αβραμίδης, Αρχισυντάκτης. Αν δεν επιθυμείς να λαμβάνεις το περιοδικό, απάντησε “διαγραφή

Υστερόγραφα Team

Υστερόγραφα Team

Η δημοσιογραφική ομάδα των Υστερόγραφων... κάνει παιχνίδι

Διαβάστε Ακόμα...