Το μόνο “εμβόλιο” που θα μπορούσε να σώσει τον πλανήτη από τον κορονοϊό

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Είναι βέβαιο ότι θα συνεχίσει να ενοχλεί το “σύστημα”, συγκεντρώνοντας γύρω της πολλαπλασιαζόμενη “πρώτη ύλη”, αξιοποιώντας τα social media για την ασυγκράτηση διάχυση των μηνυμάτων της, διασκεδάζοντας με το άγχος της γραφειοκρατίας του Δημοκρατικού Κόμματος για το αν, ποιός και πότε μπορεί να τη σταματήσει. Ή έστω, να τη φρενάρει.

Η Βουλευτής της Νέας Υόρκης Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ κέρδισε και πάλι πρωτοσέλιδα, με την πρόταση που κατέθεσε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Twitter, για το πιο αποτελεσματικό “εμβόλιο” που θα μπορούσε να αξιοποιήσει στημν τρέχουσα φάση η ανθρωπότητα, προκειμένου να εμποδίσει την περαιτέρω εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρόταση… απλή. Να καλύψουν οι εθνικές κυβερνήσεις το κόστος της παραμονής των εργαζομένων σπίτι τους. Ώστε να μην μετακινούνται και έτσι να συρρικνωθούν ουσιαστικά οι εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Φυσικά,. η “μικρή σερβιτόρα” στέκεται με την ανάλυση που ακολούθησε του μηνύματός της, στην πραγματική ουσία του προβλήματος. Οι πολίτες δεν μένουν εύκολα σπίτι, αγωνιώντας για την οικονομική επιβίωσή τους. Για το αν θα έχουν και αύριο δουλειά, ώστε να επιβιώσουν και να συντηρήσουν την οικογένειά τους.

Εκεί βρίσκεται η απάντηση. Στην αναίρεση της ανασφάλειας για το μέλλον.

 

Written by Κατιάνα Ναυπλιώτου

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος