Το… μυαλό που έκανε τον Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ θεωρεί ότι μονάχα μια (συγκεκριμένη) γυναίκα μπορεί να τον κερδίσει


 
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου
 
Η Κέλιαν Κόνγουεϊ ήταν εκείνη που συνέλαβε το σύνθημα για την “ξεχασμένη κοινωνία”, το καλοκαίρι του 2016, που κατάφερε να “πουλήσει” αποτελεσματικά ο Ντόναλντ Τραμπ και να κερδίσει έτσι τη Χίλαρι Κλίντον στην προεδρική αναμέτρηση εκείνου του Νοεμβρίου, το “μυαλό” που μετέτρεψε τον πληθωρικό μεγιστάνα του real estate σε “πραγματικό” υποψήφιο Πρόεδρο ωστόσο, ήταν ο Στιβ Μπάνον.
Ο “άρχοντας του σκότους”, όπως τον περιέγραφαν τα συστημικά ΜΜΕ των ΗΠΑ, οι Δημοκρατικοί, το Χόλιγουντ και οι πιο μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανοί, συνεχίζει να λέει τις… άβολες αλήθειες, που δυσκολεύονται να κατανοήσουν οι περισσότεροι. Και να κατανοεί ταχύτερα και περισσότερο πιεστικά τα υπόγεια ρεύματα που κινούνται στην αμερικανική κοινωνία.
Σύμφωνα με τον Στιβ Μπάνον λοιπόν, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί τις περισσότερες πιθανότητες από όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους των Δημοκρατικών, για να… κοντράρει τον Ντόναλντ Τραμπ το 2020, όχι όμως και για να τον κερδίσει. Ο Στιβ Μπάνον εκτιμά ότι, μονάχα μια… συγκεκριμένη γυναίκα θα μπορούσε να αλλάξει πλήρως τα δεδομένα των εκλογών, και πατώντας στο κύμα του συναισθηματισμού, να… στριιμώξει τον σημερινό ένοικο του Λευκού Οίκου.
Η Μισέλ Ομπάμα, φυσικά. Η οποία βέβαια, εξακολουθεί να αρνείται το πεπρωμένο της, μέχρι νεωτέρας τουλάχιστον.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος