Το (μεγάλο) στοίχημα της Δώρας Αναγνωστοπούλου στο Mega

Του Μανώλη Κομνηνού

 

Στο Μεγάλο Κανάλι, οι ειδήσεις ήταν παραδοσιακά το ισχυρό χαρτί του. Το στοιχείο που του έδινε πλεονέκτημα και το καθιστούσε σημείο αναφοράς. Γι’ αυτό και από την απαξίωση των ειδήσεών του, οδηγήθηκε το Mega στη συνολική απαξίωση των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας, πληρώνοντας βαρύ τίμημα για την τοξική εικόνα… πληθωρικών δημοσιογράφων του, που εξελίχτηκαν σε μεγαλο-παράγοντες, και η κοινωνία τους γύρισε την πλάτη.

Από τις ειδήσεις ξεκινάει η μεγάλη επιστροφή του Mega, δια χειρός του Βαγγέλη Μαρινάκη, πλέον. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Μούτσος και η Μαριλένα Γεραντώνη είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το βάρος στα μεσημβρινά δελτία και σε εκείνα του Σαββατοκύριακου, το πρόσωπο στον καθρέφτη ωστόσο είναι αναπόφευκτα η Δώρα Αναγνωστοπούλου.

Η καλή δημοσιογράφος θα παρουσιάζει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, σε ένα προσωπικό στοίχημα. Να ξαναφέρει το Mega ψηλά, και να το καθιερώσει στον ανταγωνισμό με τον Alpha, τον ΑΝΤ1 και το Star, απέναντι δηλαδή στον Αντώνη Σρόιτερ, τον Νίκο Χατζηνικολάου και τη Μάρα Ζαχαρέα, οι οποίοι κονταροχτυπιούνται κάθε βράδυ για την κορυφή.

Περισσότερο βατός στόχος φαντάζει ο ΣΚΑΪ, με τη Σία Κοσιώνη, που έχει υποστεί ρωγμές στην τηλεθέαση των ειδήσεων, ενώ το… πρώτο αίμα αναμένεται να χυθεί με την ΕΡΤ και το Open, καθώς η Αντριάνα Παρασκευοπούλου και η Νίκη Λυμπεράκη δεν έχουν καταφέρει μέχρι σήμερα να κερδίσουν ζωτικό χώρο υψηλής τηλεθέασης.

Written by Μανώλης Κομνηνός

Ο Μανώλης Κομνηνός είναι δημοσιογράφος