Το «μεγάλο δίλημμα» για τη νέα Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου… προβάρει τα καλά της για την επίσημη ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας, σε μια δύσκολη και απαιτητική συγκυρία για τα εθνικά δίκαια και τις ισορροπίες που διαμορφώνονται για την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο.

 

 

Η πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν έχει πολιτικό παρελθόν, με αποτέλεσμα να μην διαθέτει επαρκή προίκα και να βοηθήσει καθοριστικά την κυβέρνηση σε αυτή την οριακή συγκυρία, όπως θα συνέβαινε με έναν παράγοντα προερχόμενο από την ενεργό πολιτική.

 

Η ίδια, μέσω της μακράς διαδρομής της στο δικαστικό σώμα, έχει σχέσεις και επαφές με αντίστοιχους παράγοντες στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ συνεργάτες που φημολογείται ότι σχεδιάζει να επιλέξει για να στελεχώσουν το γραφείο της, θα επιχειρήσουν τους επόμενους μήνες να κάνουν το σχετικό lobbying, προκειμένου να καλύψουν το κενό.

 

Μέχρι τότε, η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου να διαχειρίζεται το «μεγάλο δίλημμα» για το κατά πόσο θα πρέπει να παρεμβαίνει, ή να περιοριστεί σε συμπληρωματικό ρόλο. Με τα στοιχήματα… να πέφτουν για το δεύτερο.

 

Written by Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής