Το… μακρύ χέρι του Ομπάμα πίσω από τη “dream team” που στήριξε τον Μπάιντεν

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Ο Ντέιβιντ Άξελροντ, ο Τζιμ Μεσίνα, ο Ντέιβιντ Πλαφ και ο Ραμ Εμάνιουελ θα πρέπει απόψε να… κερνούν ένα ποτό, στην υγειά του Μπέρνι Σάντερς. Η ανίκητη ομάδα που δημιούργησε την “κοινωνική επανάσταση” η οποία έφερε τον Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο το 2008, και τον κράτησε στο Οβάλ Γραφείο το 2012, θα πρέπει να παρακολούθησε χαμογελαστή ένα από τα πιο συναρπαστικά βράδια στην πρόσφατη πολιτική Ιστορία των ΗΠΑ.

Τη νύχτα που ενδεχομένως να ανέτρεψε, και σίγουρα φρέναρε την περίπου βέβαιη θυελλώδη επέλαση του Μπέρνι Σάντερς προς τοι προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, προσφέροντας στη μετριοπαθή Αμερική μια ενδιαφέρουσα εναλλακτική, στο πρόσωπο του Τζο Μπάιντεν.

Μερικές ώρες πριν την αναμέτρηση της Σούπερ Τρίτης, από τα αποτελέσματα της οποίας θα κριθούν πολλά στη μάχη για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ο Τζο Μπάιντεν ανέβηκε στη σκηνή, όχι μόνο με τον Πιτ Μπούτετζετζ και την Έιμι Κλομπουσάρ, όπως είχε νωρίτερα ανακοινωθεί, αλλά και με τον Μπέτο Ο’ Ρουρκ.

Ο πρώην δήμαρχος του Σάουθ Μπεντ της Ιντιάνα, η Γερουσιαστής της Μινεζότα και ο πρώην Βουλευτής του Τέξας συνθέτουν μια “dream team” που… κατεβάζει γενιά την υποψηφιότητα του πρώην Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, και προσφέρει στον Τζο Μπάιντεν τη φρεσκάδα που του έλειπε για να κοντράρει με ισοδύναμες πιθανότητες τον Μπέρνι Σάντερς.

Λες και το… μακρύ χέρι του Μπαράκ Ομπάμα οδήγησε τρεις νέους πολιτικούς, που υπερασπίζονται την κληρονομιά του, να βοηθήσουν τον μοναδικό άνθρωπο που μπορεί να σταματήσει τον… παππούλη από το Βερμόντ.

Το αν θα καταφέρουν, είναι δύσκολο να το προβλέψει κανείς από τώρα. Η προσπάθεια ωστόσο είναι αξιοπρόσεκτη.

Written by Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας