• 29 Νοεμβρίου, 2020

Το μίσος του Τραμπ για την Πελόζι… που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει

 Το μίσος του Τραμπ για την Πελόζι… που θα μπορούσε να τον αντικαταστήσει

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Η επική στιγμή κατά την οποία η Νάνσι Πελόζι έσκισε το αντίγραφο της ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ για την Κατάσταση του Έθνους, στο Καπιτώλιο, στις αρχές του τρέχοντος έτους, ήταν μονάχα μια καλή αφορμή για να θυμηθούμε την αμοιβαία αντιπάθεια του Αμερικανού Προέδρου και της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Το μίσος του Ντόναλντ Τραμπ για τη Νάνσι Πελόζι είναι άσβεστο. Κυρίως επειδή η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κίνησε τις διαδικασίες για την παραπομπή του σε δίκη με το ερώτημα της καθαίρεσης.

Θεσμικά, πρέπει να συνεργάζονται. Αλλά δεν το κάνουν. Και επίσης θεσμικά, μπορεί να βρεθούν στην… άβολη πραγματικότητα όπου η Νάνσι Πελόζι θα αντικαταστήσει τον Ντόναλντ Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο… λόγω κορονοϊού.

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων είναι η δεύτερη στη σειρά αντικατάστασης του Προέδρου, μετά τον Αντιπρόεδρο, εφόσον προκύψει θέμα αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων του. Αν δηλαδή αρρωστήσει ο Ντόναλντ Τραμπ, θα τον αντικαταστήσει ο Μάικ Πενς. Και αν αρρωστήσει ο Αντιπρόεδρος, θα τον αντικαταστήσει η Νάνσι Πελόζι.

Όταν η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κέιλι ΜακΕνένι ρωτήθηκε σχετικά, σχολίασε ότι… ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αρρωστήσει. Δεν έχει και πολύ άδικο. Το μίσος του για τη Νάνσι Πελόζι δημιουργεί… αντισώματα.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...