• 13 Ιουλίου, 2020

Το μήνυμα που μπορεί να στείλει η κυβέρνηση με την περίπτωση της Creta Farms, ότι η Ελλάδα… αλλάζει

Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

 

Το παρασκήνιο… οργιάζει. Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τις οριστικές εξελίξεις στο επιχειρηματικό… δράμα της Creta Farms, η προσοχή της αγοράς στρέφεται στην κυβέρνηση, και το μήνυμα που έχει την ευκαιρία να στείλει ότι, η Ελλάδα πράγματι γυρίζει σελίδα, και αφήνει πίσω της στρεβλές νοοτροπίες και συμπεριφορές του παρελθόντος.

Οι καθυστερήσεις στην “κάθαρση” της “κρητικής τραγωδίας” εδώ και καιρό είναι υπερτροφικές, με τις ευθύνες να βαρύνουν πρωτίστως τραπεζικά στελέχη. Αποτέλεσμα; Απαξιώνεται το εταιρικό προϊόν μιας επιχείρησης με έντονο ελληνικό αποτύπωμα, και με ρίζες στην περήφανη Κρήτη, που μεταξύ άλλων απασχολεί και εκλογικά-πολιτικά τη σημερινή κυβέρνηση (βρέθηκε πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές) και προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η οικογένεια του οποίου διεκδικεί τον ρόλο της συνέχειας της βενιζελικής κληρονομιάς στην πολιτική Ιστορία της χώρας.

Η άμεση δρομολόγηση βιώσιμης και με προοπτική ετών λύσης για την Creta Farms είναι το στοίχημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι επιδιώκει να γυρίσει σελίδα σε στρεβλωτικές πρακτικές του παρελθόντος, να απαλλαγεί από βαρίδια, και να διαμορφώσει ένα ελκυστικό περιβάλλον για την “επιθετική” προσέλκυση επενδυτών, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας.

Όσο η υπόθεση Creta Farms παραμένει στον αέρα και σε διαρκή εκκρεμότητα, εντείνεται η αγωνία της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης και φυσικά των εργαζομένων, πίσω από τους οποίους βρίσκονται οικογένειες οι οποίες βλέπουν το μέλλον τους να τίθεται υπό αμφισβήτηση.

Θα επιζήσει η Creta Farms ακέραιη, έστω και λαβωμένη, ή θα εξελιχθεί σε νέα ΒΙΚΗ, για την εμβληματική Κρήτη αυτή τη φορά; Θα παραμείνει η βιομηχανία ζωντανή, στην Κρήτη, σε πλήρη λειτουργία ή οι… καθυστερήσεις του τελευταίου διαστήματος θα απαξιώσουν την εμπορική ταυτότητά της, και θα μετατρέψουν το “κώμα” σε “εγκεφαλικό θάνατο”;

Οι απαντήσεις προσεχώς…

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Λάζαρος Καλλιανιώτης

Ο Λάζαρος Καλλιανιώτης είναι σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...