• 22 Οκτωβρίου, 2020

Το μέλλον (της Αμερικής) χρειάστηκε μόλις… 90 δευτερόλεπτα

 Το μέλλον (της Αμερικής) χρειάστηκε μόλις… 90 δευτερόλεπτα

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Η επικοινωνιακή μηχανή των Ρεπουμπλικανών στα social media ειρωνευόταν, ζητώντας να δοθούν στην Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ περισσότερο από 60 δευτερόλεπτα, στο διαδικτυακό Συνέδριο του Δημοκρατικού Κόμματος, προκειμένου να παρουσιάσει τις “ακραίες ιδέες της”.

Το πιο φωτογενές πολιτικό αποτύπωμα στη σημερινή Αμερική, ειδικά για τις νεώτερες γενεές, χρειάστηκε μόλις 90 δευτερόλεπτα, μίλησε δηλαδή λίγο παραπάνω από το αρχικά προβλεπόμενο, για να μας επιβεβαιώσει αυτό που αρκετοί υποψιάζονται και, ενδεχομένως… φοβούνται. Η ίδια ενσαρκώνει το μέλλον της Αμερικής.

Η “μικρή σερβιτόρα” από το Μπρονξ εμφανίζεται ως η αδιαμφισβήτητη “κληρονόμος της αλλαγής”. Για να πάει την Αμερική μπροστά, περισσότερο από όσο κατάφερε ο Μπαράκ Ομπάμα. Μίλησε για την ανάγκη να συνεχιστεί η “επανάσταση” του Μπέρνι Σάντερς, και να “πέσει το σύστημα”. Δεν ωραιοποίησε την πραγματικότητα. Δεν περιορίστηκε στην… αποθέωση των σημερινών ΗΠΑ, όπως έκαναν οι υπόλοιποι ομιλητές.

Ακόμη και η επιλογή της να προτείνει τον Μπέρνι Σάντερς για την Προεδρία, προκάλεσε… αιφνιδιασμό. Το έκανε για τυπικούς λόγους. Αλλά… το έκανε. Και ο… παππούλης από το Βερμόντ χαμογέλασε με νόημα.

Μένει να δούμε αν η Βουλευτής της Νέας Υόρκης θα καταφέρει να κάνει και το μέλλον… να της χαμογελάσει.

 

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...