Το… λάθος με έναν κωδικό στο Twitter, που μπορεί να οδηγήσει στην καθαίρεση Τραμπ

 

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

 

Το… σενάριο συνωμοσίας για τον πραγματικό λόγο που ο Τζον Μπόλτον δεν είχε πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, από τη στιγμή που ο Ντόναλντ Τραμπ του έδειξε την πόρτα της εξόδου από τον Λευκό Οίκο, θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να οδηγήσει στην καθαίρεση του σημερινού ενοίκου του Οβάλ Γραφείου.

Ή, στην καλύτερη για τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ περίπτωση, να διαμορφώσει ένα ασφυκτικό και τοξικό κλίμα, που δεν θα έχει μη αναστρέψιμες συνέπειες, και πάλι ωστόσο θα δυσκολεύει υπερβολικά την πολιτική στρατηγική του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.

Ο πρώην Σύμβουλος Ασφαλείας του Λευκού Οίκου και… κλώνος των “γερακιών” της εποχής Μπους, υποστήριξε ότι το Οβάλ Γραφείο μπλόκαρε τους κωδικούς του στο Twitter. Το Οβάλ Γραφείο από την πλευρά του, χαμογελάει ειρωνικά και περίπου αποδίδει… γεροντική αμνησία στον Μπόλτον.

Η πραγματικότητα που διαμορφώνεται ωστόσο, είναι πολύ συγκεκριμένη. Ο Τζον Μπόλτον αποτελεί το κεντρικό πρόσωπο που, αν αποφάσιζε να καταθέσει κατά του Ντόναλντ Τραμπ, θα μπορούσε να “κάψει” τον μέχρι πρότινος πολιτικό προϊστάμενό του.

Εκεί ποντάρουν οι Δημοκρατικοί.

Written by

Η Κατιάνα Ναυπλιώτου είναι διεθνολόγος