• 22 Ιανουαρίου, 2021

Το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν φοβάται ότι, εκτός από τον Λευκό Οίκο, θα χάσει και τη Γερουσία…

 Το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν φοβάται ότι, εκτός από τον Λευκό Οίκο, θα χάσει και τη Γερουσία…

Του Μάνου Οικονομίδη

[email protected]

 

Το σενάριο με το οποίο… χάνουν τον ύπνο τους οι Ρεπουμπλικανοί, δεν φαντάζει πλέον και τόσο εκτός πραγματικότητας. Με τις δημοσκοπήσεις να καταγράφουν ρεύμα… διαζυγίου ανάμεσα στην πλειοψηφία της αμερικανικής κοινωνίας και τον Ντόναλντ Τραμπ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα ανησυχεί ότι, μια πιθανή απώλεια του Λευκού Οίκου τον Νοέμβριο, θα συμπαρασύρει και την εύθραυση πλειοψηφία που διατηρεί σήμερα στη Γερουσία.

Παρά τις… φιλότιμες προσπάθειες του Τραμπ τα τελευταία χρόνια, που αλλοίωσε εν πολλοίς το γονιδίωμα των Ρεπουμπλικανών, το… γηραιό κόμμα των ΗΠΑ παραμένει το κόμμα του Αβραάμ Λίνκολν. Με δομές και ρίζες στην κοινωνία, που υπερβαίνουν τη συγκυρία μιας εποχής. Ακόμη και ενός… τυφώνα σαν τον Ντόναλντ Τραμπ.

Αυτές οι “δομές” λοιπόν, εκφράζουν παρασκηνιακά την ανησυχία τους για την προοπτική τον Νοέμβριο να χαθεί και η πλειοψηφία στη Γερουσία, εφόσον “πέσει” ο Λευκός Οίκος. Κάτι που θα συνεπάγεται ότι, ο Τζο Μπάιντεν ως εκλεγμένος Πρόεδρος στο Οβάλ Γραφείο πλέον, θα έχει στο πλευρό του την πλειοψηφία των Δημοκρατικών, τόσο στη Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και στη Γερουσία.

Να δεις πώς λέγεται αυτό… Α, ναι… Απόλυτη δύναμη.

 

Μάνος Οικονομίδης

Μάνος Οικονομίδης

Ο Μάνος Οικονομίδης είναι δημοσιογράφος. Σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας

Διαβάστε Ακόμα...