• 7 Ιουλίου, 2020

Το… κεφάλι του Μπαγκντάντι “δώρο” του Πούτιν στον Τραμπ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Αυτό σημαίνει… χειρουργική διπλωματία και ισορροπία δυνάμεων και εξυπηρέτησης συμφερόντων. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατάφερε να ενώσει τη Συρία υπό τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ο Ταγίπ Ερντογάν πήρε το κομμάτι του και… πουλάει επικοινωνιακά στο εσωτερικό της χώρας το “τέλος των Κούρδων”, και ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέφει σπίτι τις αμερικανικές δυνάμεις στην περιοχή.

Μόνο που, καθώς ο πλανητάρχης δέχεται σφοδρή κριτική για υποχώρηση της Ουάσινγκτον έναντι της Μόσχας, το… “δώρο” του Βλαντιμίρ Πούτιν προς τον Αμερικανό ομόλογό του, ήταν το… κεφάλι του ηγέτη του λεγόμενου Ισλαμικού Κράτους.

Εκτός κι αν πιστεύει κανείς σοβαρά ότι, η κρυψώνα του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκνάντι, ανακαλύφτηκε… τυχαία στη δεδομένη συγκυρία. Με την επιχείρηση εκτέλεσής του να προσφέρει στον Ντόναλντ Τραμπ επικοινωνιακό οξυγόνο στο εσωτερικό των ΗΠΑ.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ άλλωστε περιγράφουν την επιχείρηση εξόντωσης του Μπαγκντάντι ως αποτέλεσμα πληροφοριών της CIA στην περιοχή. Μια περιοχή την οποία ελέγχει απόλυτα η Ρωσία. Οι Ρώσοι άλλωστε ήταν εκείνοι που πριν από μερικά χρόνια είχαν διαρρεύσει ότι εντόπισαν και σκότωσαν τον ηγέτη των τζιχαντιστών. Και μετά… δεν το επιβεβαίωναν.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...