• Οκτώβριος 18, 2019

Το κάδρο των… "εκλογών όπως το 1989" άρχισε να συμπληρώνεται


 
Του Νίκου Φυλάγγελου
 
Ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μάριος Σαλμάς δεν διαθέτουν πλέον βουλευτική ασυλία, μετά τη σχετική απόφαση της πλειοψηφίας του Κοινοβουλίου, και πλέον άρχισε να συμπληρώνεται το κάδρο των… «εκλογών όπως το 1989».
Ένα αόρατο ιστορικό νήμα φαίνεται να ενώνει εκείνη τη δραματική περίοδο, που στιγμάτισε τη χώρα, με το σκάνδαλο Κοσκωτά, την παραπομπή του Ανδρέα Παπανδρέου στο Ειδικό Δικαστήριο, τη φυλάκιση του Δημήτρη Τσοβόλα, και μια θυελλώδη πολιτική αντιπαράθεση, τα… πάθη της οποίας φτάνουν μέχρι τις μέρες μας.
Το σκάνδαλο της Novatis καθώς και άλλες σκανδαλώδεις υποθέσεις έρχονται να κυριαρχήσουν στην πολιτική επικαιρότητα, με την κυβέρνηση να μιλάει για… ύποπτες πολιτικά συμπεριφορές, και την αντιπολίτευση για σκανδαλολογία και σκευωρία.
Είναι βέβαιο ότι, μέχρι τις βουλευτικές εκλογές του φθινοπώρου, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Με τον πολιτικό διχασμό να εμβαθύνεται.
Η επανάληψη του «βρώμικου 1989», θα έλεγε κανείς. Μόνο που ο χαρακτηρισμός «βρώμικο» για εκείνη την περίοδο, έχει αντικρουόμενες αφετηρίες. Για πολλούς, το 1989 ήταν «βρώμικο», επειδή στήθηκε σκευωρία και υπήρξε δίωξη, μέχρι και φυλάκιση, πολιτικών αντιπάλων. Για αρκετούς άλλους, το 1989 ήταν «βρώμικο» ακριβώς επειδή δεν υπήρξε πραγματική κάθαρση του σκανδάλου Κοσκωτά.

Νίκος Φυλάγγελος

Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...