Το… θέατρο που παίζουν οι πολιτικοί στα social media, για να “τσιμπήσουν” ψήφους

 

Του Νίκου Φυλάγγελου

 

Στη χώρα της υπερβολής και των άκρων, τη… δική μας δηλαδή, καταφέραμε ακόμη και τα social media να τα μετατρέψουμε σε ευχή και κατάρα… ταυτόχρονα.

Καθημερινά, παρακολουθεί κανείς ατροφικές προσωπικότητες με αυταπόδεικτες περίπου ανασφάλειες, να αναζητούν στον μικρόσμο αγνώστων που αυτοπροσδιορίζονται ως “φίλοι” τους, την αναγνώριση που δεν απολαμβάνουν στην κανονική ζωή.

Έτσι, η εικονική πραγματικότητα υποκαθιστά σταδιακά σχεδόν πλήρως την… κανονική πραγματικότητα. Και όσο η απόσταση μεταξύ τους μεγαλώνει, τόσο το χειρότερο για την… κανονική πραγματικότητα.

Με τους πολιτικούς, τα πράγματα έχουν μια ακόμη περισσότερο εξοργιστική διάσταση. Δείτε πώς τοποθετούνται μέσω των social media, κατά την προεκλογική περίοδο. Άλλοι άνθρωποι. Για να μας πείσουν ότι… είναι σαν εμάς. Φυσικά, για να “τσιμπήσουν” ψήφους. Γι’ αυτό και παίζουν τόσο αποκρουστικό θέατρο.

Αδυνατούν βεβαίως να κατανοήσουν ότι, έχουν παρέλθει οι εποχές της αδιαμαρτύρητης συμφωνίας με το… φαγητό που προσφέρει το πολιτικό σύστημα. Και ο λογαριασμός θα πληρωθεί στην κάλπη. Ακριβά.

Written by Νίκος Φυλάγγελος

Ο Νίκος Φυλάγγελος είναι πολιτικός αναλυτής