Το ζεύγος Ομπάμα παίρνει πάνω του τη στρατηγική… ροκανίσματος του Τραμπ


 
Της Μαρίκας Λυσιάνθη
 
Μια ολόκληρη… ανθρωπότητα, προσευχόταν να το πάρουν απόφαση και να το κάνουν.
Το πήραν απόφαση, και το κάνουν.
Το ζεύγος Ομπάμα παίρνει πάνω του τη στρατηγική… ροκανίσματος του Ντόναλντ Τραμπ, μέσω της έκβασης των Ενδιάμεσων Εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος, και η πρώην Πρώτη Κυρία, στο πρόσωπό της η Αμερική εύχεται να δει… μια μελλοντική ένοικο του Οβάλ Γραφείου, θα στηρίξουν δυναμικά τις προεκλογικές εκστρατείες υποψηφίων των Δημοκρατικών σε Πολιτείες-κλειδιά, ευελπιστώντας ότι θα τους προσφέρουν την πρόσθετη ώθηση για να κερδίσουν τους Ρεπουμπλικανούς αντιπάλους τους, εκεί όπου η μάχη προβλέπεται αμφίρροπη.
Αν συμβεί αυτό, και οι Δημοκρατικοί ανακτήσουν μετά από χρόνια τον έλεγχο και των δυο Σωμάτων του Κογκρέσου, τη Γερουσία και τη Βουλή των Αντιπροσώπων, θα μπορούν να πιέσουν αφόρητα τον Ντόναλντ Τραμπ για το δεύτερο μισό της θητείας του μέχρι το 2020, να ακυρώσουν πολιτικές πρωτοβουλίες του, ίσως και να διευκολύνουν τη θεσμική “έκρηξη” της διαδικασίας καθαίρεσης.
Όλα αυτά, από τον άνθρωπο που, χάρη στην ψήφο του Τζον ΜακΚέιν, είδε το Σύστημα Περίθαλψης που φέρει το όνομά του, να διατηρείται ζωντανό.
Κόντρα στις περί του αντιθέτου επιθυμίες του Τραμπ.

Written by

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος