Το διαπράττει εκ νέου… Ο Μάικλ Μουρ προβλέπει ότι ο Τραμπ οδεύει προς… επανεκλογή

Του Φρίξου Παλαιολόγου

 

Το 2016, ο Μάικλ Μουρ προκάλεσε αίσθηση όταν, περίπου 10 εβδομάδες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου,  προέβλεψε ότι ο Ντόναλντ Τραμπ θα κέρδιζε τη Χίλαρι Κλίντον, χάρη στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, όπως και συνέβη.

Ο διάσημος και εκκεντρικός σκηνοθέτης, στήριξε την πρόβλεψή του στο κλίμα που έβλεπε να διαμορφώνεται σε μεγάλες Πολιτείες-κλειδιά, και δεν καταγραφόταν στις δημοσκοπήσεις, οι οποίες έδιναν στη Χίλαρι Κλίντον σταθερό προβάδισμα άνω του 5%.

Σήμερα, το… διαπράττει εκ νέου. Και με ανάρτηση στους προσωπικούς λογαριασμούς του στα social media, προειδοποιεί ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βρίσκεται και πάλι σε τροχιά εκλογικής νίκης. Δηλαδή, επανεκλογής στην Προεδρία των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Μουρ, οι Αμερικανοί πολίτες πρέπει να δώσουν τον δικό τους αγώνα, καθημερινά μέχρι τις 3 Νοεμβρίου, και να μην… στηριχτούν στο Δημοκρατικό Κόμμα, που δείχνει και πάλι να μην ξέρει τι να κάνει.

Ο Μάικλ Μουρ επεσήμανε ότι ο Τραμπ έχει καταφέρει να αφυπνίσει την κοινωνική βάση του, κάτι που δεν συμβαίνει με τον Τζο Μπάιντεν, ειδικά σε Πολιτείες-κλειδιά. Αυτές που διαμορφώνουν προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων, ακριβώς όπως συνέβη το 2016.

Written by Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής