• 8 Ιουλίου, 2020

Το δίδυμο που… ονειρεύονται οι Δημοκρατικοί στον Λευκό Οίκο το 2020


 
Του Φρίξου Παλαιολόγου
 
Το 2020 θα μπορούσε να είναι η χρονιά του. Η χρονιά του πεπρωμένου για έναν μετριοπαθή πολιτικό, που έκανε διαχρονικά το χρέος του προς την πατρίδα, και περιμένει πλέον να δει, κατά πόσο η Ιστορία θα του χαρίσει το δικαίωμα να διεκδικήσει την Προεδρία των ΗΠΑ.
Συγκλίνουσες πληροφορίες από ρεπορτάζ που δημοσιεύουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, δείχνουν ότι, ο Τζο Μπάιντεν αρχίζει να το παίρνει απόφαση ότι… μόνο εκείνος μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ.
Πρακτικά, μόνο εκείνος από τους βετεράνους και συστημικούς πολιτικούς του Δημοκρατικού Κόμματος, οι οποίοι επίσης δείχνουν να επιδιώκουν να διεκδικήσουν το προεδρικό χρίσμα του κόμματός του, για τη μάχη για τον Λευκό Οίκο το 2020.
Δηλαδή, τον Μπέρνι Σάντερς και την Ελίζαμπεθ Ουόρεν, αλλά και λιγότερο “φθαρμένες” υποψηφιότητες, όπως της Καμάλα Χάρις.
Στην πραγματικότητα, μονάχα ο “νέος Κένεντι”, Μπέτο Ο’ Ρουρκ, θα μπορούσε να κάνει περίπατο απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ και τη συμπαγή κομματική βάση των Ρεπουμπλικανών, δεν είναι ωστόσο καθόλου βέβαιο ότι, οι Δημοκρατικοί… θα τον αφήσουν.
Εκτός βέβαια και αν οδηγηθούμε στο ψηφοδέλτιο-όνειρο: Υποψήφιος Πρόεδρος ο Τζο Μπάιντειν, υποψήφιος Αντιπρόεδρος ο Μπέτο Ο’ Ρουρκ.

Φρίξος Παλαιολόγος

Φρίξος Παλαιολόγος

Ο Φρίξος Παλαιολόγος είναι δημοσιογράφος, πολιτικός αναλυτής

Διαβάστε Ακόμα...