• 8 Ιουλίου, 2020

Το δίδυμο που… μαγειρεύει ο Ομπάμα για να ηττηθεί ο Τραμπ

 Το δίδυμο που… μαγειρεύει ο Ομπάμα για να ηττηθεί ο Τραμπ

Της Μαρίκας Λυσιάνθη

 

Ο Μπαράκ Ομπάμα κρατάει εξαιρετικά προσεκτικά στάση στην εσωκομματική μάχη για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος. Εύλογο, λογικό και αναμενόμενο.

Ο δημοφιλέστερος Πρόεδρος των ΗΠΑ από την εποχή του Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, είναι ο μόνος που διατηρεί το ειδικό βάρος για να ενώσει τους Δημοκρατικούς μετά από μια μακρά και έντονα πολωτική διαδικασία.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, τα δεδομένα για τους σχεδιασμούς του Μπαράκ Ομπάμα, τα… υποψιάζονται οι περισσότεροι, έστω κι αν δεν τα αποκαλύπτει. Από τη στιγμή που η Αμερική δεν είναι έτοιμη για ένα… άλμα πίστης με τον Πιτ Μπούτετζετζ, το καλύτερο σενάριο είναι να υποστηριχτεί ο Τζο Μπάιντεν, που μπορεί να προσελκύσει μετριοπαθείς Ρεπουμπλικανούς, σε Πολιτείες-κλειδιά όπως το Μίσιγκαν, που το 2016 χάρισαν στον Τραμπ την προεδρική πλειοψηφία στο Κολλέγιο των Εκλεκτόρων.

Αν μάλιστα στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν βρισκόταν και μια γυναίκα, ως υποψήφια Αντιπρόεδρος, το σενάριο γίνεται περισσότερο ελκυστικό. Όχι όμως… κάποια γυναίκα, αλλά η Καμάλα Χάρις, η Γερουσιαστής της Καλιφόρνια που αποχώρησε πρόσφατα από την προεδρική κούρσα.

Η Καμάλα Χάρις αναμένεται να ανακοινώσει ότι στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν, και έτσι να του δώσει την ώθηση π0υ χρειάζεται για να αποφύγει τη μεγάλη ανατροπή, την οποία επιχειρεί ο Μπέρνι Σάντερς.

Στο μυαλό του Μπαράκ Ομπάμα βέβαια, δεν αρκεί αυτό. Πρέπει να είναι υποψήφια Αντιπρόεδρος. Για να… κλειδώσει η αλλαγή ενοίκου στον Λευκό Οίκο.

Μαρίκα Λυσιάνθη

Μαρίκα Λυσιάνθη

Η Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος

Διαβάστε Ακόμα...