Το δίδυμο που θα μπορούσε να διεκδικήσει (σύντομα…) τον Λευκό Οίκο

Της Κονδυλίας Ορτανσίου

 

Οι δυο τους αντάλλαξαν πρόσφατα… φιλοφρονήσεις στο Twitter, με τον Μάρκο Ρούμπιο να δείχνει γενναιότητα, και να τα βάζει με τη “βασίλισσα” του Μέσου, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, αν σκεφτεί κανείς ότι η Αλεξάντρια Οκάζιο-Κορτέζ είναι σήμερα η πιο παρεμβατική πολιτικός των ΗΠΑ στο πιο “εγκεφαλικό” από τα social media, με την… προφανή εξαίρεση του ασυγκράτητου Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Ρεπουμπλικανός Γερουσιαστής της Φλόριντα και η Δημοκρατική Βουλευτής της Νέας Υόρκης, αντάλλαξαν τα βέλη τους για την ποιότητα της Δημοκρατίας, την αποστολή των πολιτικών και το… ποιός δουλεύει περισσότερο, αντί να σπαταλάει τον χρόνο του στα social media.

Το δίδυμο έχει το ενδιαφέρον του. Αν το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα καταφέρει να συρρικνώσει την επιρροή του τραμπισμού, ο Μάρκο Ρούμπιο θα μπορούσε να δικαιώσει τον χαρακτηρισμό του “Ρεπουμπλικανού Ομπάμα”, και να διεκδικήσει στο μέλλον το Οβάλ Γραφείο.

Η “μικρή σερβιτόρα” είναι ήδη “πολύ σημαντική για να την αγνοήσει κανείς”, κάτι που φάνηκε και από την απρόσμενη σπουδή του Μπαράκ Ομπάμα να τη… υποδείξει ως ελπίδα για το μέλλον.

Ένα δίδυμο με… εκκρεμότητες για την επόμενη μέρα της σημαντικότερης Δημοκρατίας στον κόσμο.

Written by Κονδυλία Ορτανσίου

Η Κονδυλία Ορτανσίου είναι συγγραφέας